torsdag den 17. maj 2012

'7 dage uden snacks' (næsten) gennemført - hvad så nu?

uhm... min nye supermættende yndlingsmorgenmad - frk. sveskes søde proteinpandekager ;-)

I går var sidste dag i min udfordring: '7 dage uden snacks'. Jeg har dog langt fra gennemført den 100 %. Der sneg sig snacks ind på en 3-4 dage ud af de 7,  men jeg har forsøgt og jeg blevet klogere, så jeg er ganske godt tilfreds.

Sulten mellem måltiderne er det langt hen ad vejen lykkedes mig at holde for døren, men men psykisk har det været meget svært og hårdt at undvære mine snacks. Specielt eftermiddags- og aftensnacken har jeg ikke helt kunne undvære, da jeg nogle dage, har tid til hyggestunder eftermiddag (typisk i weekenderne) og aften. Der er en kop the med kokosolie bare ikke helt det samme. Nogle dage er det dog lykkedes at overbevise mig selv om, at theen var fin nok. Jeg kan faktisk godt lide the med kokosolie - har ellers altid drukket min the uden noget. Min sædvanlige formiddagssnack har været nemmere at udelade, da jeg har været godt og længe mæt oven på min morgenmad. Her er proteinpandekagerne min nye favorit ;-)

Udfordringen har vist mig, at det ikke er nødvendigt at spise hver tredje time for at holde mit blodsukker stabilt (som jeg ellers har levet efter tidligere). Med hensyn til det stabile blodsukker er den store (og fede) morgenmad et vigtig element, det vigtigste vil jeg faktisk mene.

Hvad gør jeg så nu?
Faktisk tog jeg Frede med på råd i netop det spørgsmål. Han synes ikke, det var en god idé at udelukke sine snacks. Han ville foretrække tre hovedmåltider og to snacks, for at holde forbrændingen i gang og nemmere stabilisere blodsukkeret. Og med hensyn til brugen af kroppens fedt(-depoterne) som energi, så skal dette nok ske, hvis kulhydrat-niveauet i kosten er lavt. Det er altså ikke nødvendigt at 'faste' mellem hovedmåltiderne for at komme af med fedtet på kroppen. Det svar blev jeg faktisk ret glad for, da jeg synes, jeg har haft lidt tendens til at spise ekstra til mine hovedmåltider, for at være sikker på mæthed i seks-syv timer. Jeg kan dog godt se en pointe i at spise de søde og måske knap så blodsukkervenlige sammen med måltidet for at mindske blodsukkerudsvinget - det vil jeg derfor have i baghovedet fremover.

Det vægttab som jeg håbede på forud for udfordringen er også udeblevet, men jeg har jo heller ikke gennemført udfordringen 100 %, så det var forventeligt. Vægten ligger i dag i samme 'range' som den har gjort den seneste månedstid.
Jeg har dog ikke planer om at ændre det store på kosten, men derimod tilføjes diverse kosttilskud (anbefalet af Frede) snarest, så jeg kan få min krop til at 'køre' mere optimalt og være i balance - måske vægten så reguleres af sig selv...?

Hvordan er det gået hos jer derude, som hoppede med på udfordringen?

Ha' en dejlig Kr. Himmelfartsdag.

7 kommentarer:

 1. Sejt gået! Det lyder som om, at du fik rigtig meget ud af det. :)
  Puha.. jeg røg lige dybt ned i sukkerfælden(chips fælden) igår, sådan virkelig langt ned! :( Det er sgu for træls at det skal ske, for man har jo ikke brug for det lort!!
  Tror jeg vil overveje at tage de mellemmåltider ind igen..
  Er spændt på at høre om dine nye kosttilskud og hvad de skal gøre godt for:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maja,
   Det har jeg bestemt :-)
   Puha, det er op på hesten igen og få det ud af kroppen. Jeg går også en weekend med udfordringer i møde, men vi skal jo også leve. Jeg vil i hvert fald holde fast i min 80/20-filosofi.
   Jeg skal have bestilt de kosttilskud i dag, så jeg forhåbentlig kan komme i gang i den kommende uge. Er selv meget spændt på det.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Hej frk sveske!
  Jeg kan fuldt ud tilslutte mig dette: "Og med hensyn til brugen af kroppens fedt(-depoterne) som energi, så skal dette nok ske, hvis kulhydrat-niveauet i kosten er lavt. Det er altså ikke nødvendigt at 'faste' mellem hovedmåltiderne for at komme af med fedtet på kroppen."
  Det dur ikke for mig at holde mellemmåltiderne væk. Psyken skal tilfredsstilles! Derfor klarede jeg heller ikke udfordringen denne gang. Det er tidligere lykkedes for mig (med vægttab til følge fordi jeg heller ikke spiste snacken som dessert), men jeg var nok mere motiveret da.
  Jeg spiser godt med protein og fedt hele dagen og sørger for at holde kulhydratindtaget under 50 gram om dagen. Det fungerer fint for mig:-)

  Glæder mig du synes om pizzaen;-)

  Hav en rigtig god fridag - og 'god vind' med dit nye liv!

  PS: Er quinoa ikke korn??? Du har måske indført dette igen?

  Kh Rosa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rosa,
   Jeg har også en psyke, der i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt er klar til at opgive snacks'ene totalt, men men jeg har lært en masse af at 'give it a try' - det vil jeg tage med mig videre. Jeg skal lære ikke at overspise til måltiderne, så hellere en lille snack mellem. Og huske at spørge mig selv, om det er sult eller følelserne, der 'spiser'. Desuden synes jeg godt om Tatjanas 'regel' om, at ALLE måltider skal spises siddende og af en tallerken, så der ikke bare bliver proppet noget i munden på farten.

   Pizzaen var rigtig god og super nemt! Tak for den inspiration!
   Mange tak skal du have, håber da, du vil følge med fortsat.

   Quinoa skulle være et frø såvidt jeg er orienteret...?

   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Jo jo jeg skal nok blive her:-) ... det kan jo være jeg får lyst til at få andre gode madideer publiceret gennem dig, hihi.

   Jeg har altid betragtet quinoa som korn, men kan godt se - efter lidt google - at det er en frøplante. Det har dog næsten samme næringsindhold pr 100 gram som havregryn (14 g protein, 60 g kulhydrat og 5 g fedt), så jeg vil stadig udelukke det fra min kost;-)

   Slet
 3. Jeg er både enig og enig med Frede mht snacks...
  - men glæder mig til at følge dig:)
  og så vil jeg jo pippe lidt at jeg tror grundlægggende at mennekser er forskellige
  -at det IKKE er sikkert at det der virker for en person virker for andre
  - f eks virker LCHF ikke for alle !
  a gips men der er genetisk forskel på os- nogle bliver ikke særlig meget påvirket af at æde en masse græsser( mel og sukker) mens det for andre er den lige vej ud til blodsukker cirkus.
  At alle så¨har gavn af at nedsætte deres alm kulhydrat forbrug er jeg ikke itvivl om.
  Nogle mennekser skal ha mælk for at fungerer- eller kød andre er veltilpasse på en mere vegetar/fiske lignende kost og det er fint.
  LYT til kroppen

  Hvilke kosttilskud skal du ha gang i ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette,

   Dejligt, du vil følge med herinde. Jeg læser også flittigt med hos dig.
   Jeg er helt enig, det der måske virker for mig, virker ikke for dig. Jeg forsøger på INGEN måde at diktere en livsstil. Jeg beretter blot om min egen og måske det kan inspirere andre til at eksperimentere med deres ;-)
   Analysen hos Frede var en god 'hjælp' for mig, da jeg ikke helt har kunne læse min krops signaler. Jeg har stadig meget at lære og jeg glæder mig til at forsøge mig med hjælp fra det alternative, som altid har tiltrukket mig (er jeg vokset op med).
   Min krop er i den grad et sukker-cirkus og der skal generelt ryddes op efter mange år præget af sukker-ædeflip og dårlig fordøjelse, som har fået min krop og ikke mindst insulin ud af balance.
   Jeg lytter alt, hvad jeg kan, men skal også lære at forstå signalerne ;-)

   Jeg blogger et indlæg om alle tilskuddene, når jeg har fået dem hjem ;-)

   KH
   - frk. sveske

   Slet