LCHF

Her vil du fremover kunne finde en række generelle indlæg om LCHF - god læselyst ;-)


LCHF basislager og -indkøb
LCHF og vægttab


9 kommentarer:

 1. Hej frk. sveske

  Jeg har siden sidste sommer langt hen ad vejen levet efter LC-principper og er nok stadig en smule fedtforskrækket. Forstået på den måde at jeg absolut ikke er bange for nødder, olier osv., men holder mig fra kød med et højt fedtindhold og fede mælkeprodukter. Er derimod super glad for magre mælkeprodukter. MEN MEN MEN når jeg læser din blog bliver jeg selvfølgelig i tvil. Vil du ikke prøve at forklare mig hvorfor du er tilhænger af at tilføje HF'et? Har kun hørt paleo-argumenter hvis du forstår hvad jeg mener og dem føler jeg mig ikke overbevist af. Er dine det samme?

  Mvh. Linea

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linea,
   Jeg elsker fedtet/ HF-delen for dens mæthed og dens bidrag til det meget stabile blodsukker.
   Jeg mærker det også på humøret (læs: humørsvingninger), hvis jeg skærer ned for fedtet. Desuden er en høj andel af fedt nødvendigt for at komme i ketose, som egentlig er den oprindelige tanke bag LCHF-kost.
   Håber, det gav lidt input i din søgen.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Hej Frk. Sveske
  Jeg har set på Instagram, at du nogle gange spiser Questbarer. Må man godt det på LCHF og hvad indeholder de? Jeg har nemlig set en del andre som også følger LCHF der også spiser dem?
  MVH Anna Fog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna,
   For mig er det et 'treat' indimellem.
   Questbarerne er en de proteinbarer på markedet med færrest kulhydrater og færrest + mest naturlige ingredienser. Derfor tillader jeg disse i min kost. De er desuden sukkerfri (men sødet med sødemidler, som jeg dog også mener man kan have fordel af at begrænse, hvis man er særligt sukkersensitiv).
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Hej fkr. sveske,

  Det er en rigtig god blog du har her med masser af inspiration.
  Den chili mayo du nævner flere gange, er det en du selv laver?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Tak for roserne! Altid dejligt at høre, at nogen finder god inspiration i alle skriverierne.
   Nej, det er desværre ikke - jeg blander typisk bare chilisauce eller -flager i en gang Hellmanns mayo. Men jeg håber, at kunne kreere min egen helt uden sukker, som smagsløgene kan acceptere - olierne har det bare med at smage meget igennem i sådan en hjemmerørt variant.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 5. Hej frk. sveske. Har været i gang med LCHF i 5 mdr. nu og trives men savneret vægttab. Har læst meget om ketose, som jeg gerne vil prøve for - måske - at få skubbet gang i vægttabet, men trods min ellers udmærket kogeegenskaber, så er jeg blank på, hvordan en ketose menu kan se ud. Og hvordan ved jeg overhovedet at jeg har fået nok fedt og ikke for meget protein?? Kan du give et eksempel på dagens 3 hovedmåltider, for opnåelse af ketose? På forhånd super meget tak fra en 'lost' ;o)
  Hilsner Mai

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mai,
   Jeg synes helt ikkert, du skal give ketosen et forsøg. Men i vejen mod vægttab vil jeg sige, at den gode fornemmelse i kroppen er langt vigtigere - det er min egen erfaring. Ketose gav ikke stort vægttab hos mig, men der er skøn søvn og energi at hente + snorlige blodsukker.
   Hvornår man rammer ketose er meget individuelt. Jeg vil opfordre dig til at søge inspiration under etiketten 'ketose' nederst i sidebaren til højre. Ellers er det bare ekstra fedt (en god regel er dobbelt op af den mængde, du synes er meget fedt) på tallerkenen og ca. 1 g protein pr. kilo kropsvægt.
   God ketose-jagt.
   KH
   - frk. sveske

   Slet