mandag den 7. maj 2012

æggekage med grønne asparges


Ugens kasse fra Aarstiderne indeholdt et lækkert bundt grønne asparges. De blev søndag middag ingrediens i en lækker æggekage. Skøn og mættende frokost fyldt med proteiner.
Inspiration til opskriften er også fundet hos Aarstiderne.

æggekage med grønne asparges
(2 pers.)

5 æg
2 dl mælk
1 bt friske grønne asparges
4-5 tomater
evt. 2-3 håndfulde frisk spinat
salt, peber
olie til panden
evt. revet ost på toppen

tilbehør:
ristet chorizo eller anden pølse
grøn salat eller grøntsagsstænger (vi fik sidstnævnte)

fremgangsmåde:
1) Pisk æg og mælk sammen med salt og peber.
2) Knæk enden af aspargesene og skær dem i mindre stykker.
3) Skyl spinaten og skær i grove strimler og skær tomaterne i skiver.
4) Varm en pande med olie og hæld æggemassen på.
5) Blancher aspargesene 30 sek. i kogende vand, skyl i iskoldt vand efterfølgende.
6) Lad æggemassen få en smule bund og tilsæt så spinat og asparges. Lad den 5-10 min.
7) Fordel tomaterne på toppen samt evt. drys med revet ost.
8) Bag æggekagen færdig i ovnen ved 200 grader (varmluft) ca. 15 min.


Skøn æggekage med luksusfyld. Dejlig weekend frokost oven på en lørdag aften med mad ude og Ben & Jerry's is. Jeg var på steakhouse og fik oksemørbrad med bearnaise og salatbar. Det var intet problem for mig at lade kartoflen være og i stedet skrue op for salaten. Skønt at få stillet lysten til grillmad med en god og veltillavet steak. Ben & Jerry's is til dessert var også et helt bevist valg, som jeg havde det godt med. Heldigvis havde det store sukkerindtag ikke mærkbare konsekvenser dagen efter, som jeg ellers havde ventet. 80/20 er vejen frem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar