lørdag den 9. juni 2012

5 x low carb morgenmad

frk. sveskes søde proteinpandekager med hindbærskum & mandelsmør

svampet squashbolle med smør og ost, blødkogt æg & sprøde cherrytomater

scrambled eggs af 2 æg + lidt revet ost, ½ svampet squashbolle med smør
& sprøde cherrytomater

 2 blødkogte æg, 1 sk. kernebrød uden mel med smør & sprøde cherrytomater

 frk. sveskes søde proteinpandekager (tilsat kakao) med choko-nøddecreme, 
crunchy peanutbutter & ½ banan


Det var lige et kik på min morgenmad de sidste fem dage - jeg er bare vild med min 'nye' morgenmad, som indeholder godt med fedt og intet korn. Æg er min 'følgesvend' om morgen - i flere former: pandekager, blødkogte, scrambled etc.

Hvilken ingrediens er din 'følgesvend' om morgenen? Hvorfor?

15 kommentarer:

 1. Ser virkelig lækkert ud! Hvad har du lavet hindbærskummet af??

  SvarSlet
  Svar
  1. Græsk yoghurt/ fromage frais rørt med sukkerfri hindbærcoulis: http://frksveske.blogspot.dk/2012/06/sukkerfri-hindbrcoulis-med-lime.html.

   - frk. sveske

   Slet
 2. Du skal vide, at jeg holder meget (!) af dine indlæg med mad uden korn. Jeg spiser paleo (stenalderkost) så ofte som muligt, så det er godt at få lidt inspiration.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ditte,

   SKØNT at høre! Altid dejligt at få at vide, jeg kan inspirere med bloggen.

   Spændende med paleo - er jeg selv en smule inspireret af. Er derfor lige nysgerrig - spiser du ingen mælkeprodukter? Hvordan med olier - er der nogle, som er udelukket?

   - frk. sveske

   Slet
  2. Jeg følger i hvert fald med :-)

   Det, der er med paleo er, at der er flere niveauer. Et eller andet sted synes jeg, det er lidt fjollet, at man skaber niveauer alt efter hvad man kan holde til. 1.0 er det mest strikse, hvor fx mælkeprodukter ikke er tilladt. Herudover er alt for fedt kød heller ikke tilladt på 1.0, ej heller batat (søde kartofler) - med mindre du træner meget.
   Jeg er på det der hedder 2.0, hvor fede mælkeprodukter er tilladt (smør, ghee, sødmælk, fløde) samt hvor fede mælkeprodukter og batat også er ok. Det er derfor lidt mindre strict.

   Men ja, nogle olier er bedre end andre.
   De gode er hørfrøolie, rapsolie, sennepsolie. Valnøddeolie er også ok, og oliven- og avocadoolie kan man så blande med de gode olier. Resten er så - ifølge Loren Cordain, som har skrevet mange bøger om paleo (dermed ikke sagt, at han er guru), dårlige olier, der ikke bør anvendes.

   Slet
  3. Måtte ikke skrive mere, så jeg fortsætter lige ;-) Paleo er for mig bare en retningslinie. Synes også man kan blive for crazy, fx mht. at blande mindre gode olier med de gode. Det primære for mig er, at undgå forarbejdede fødevarer, fordi jeg tror på, at kroppen ikke har godt af det. Og så selvfølgelig at indtage masser af proteiner og grøntsager. Har fx i dag drukket øl og spist shawarma, fordi det var det, lejligheden bød sig til. Det synes jeg, der skal være plads til :-)

   Så i øvrigt lige, at du træner Body Pump. Det gør jeg også - det er for fedt!

   Slet
  4. Hej igen,
   Dejligt med en helt uddybende forklaring. Jeg er som skrevet selv inspireret af paleo-tankegangen, men er og vil på ingen måde være fanatisk omkring en bestemt kostretning. Jeg forsøger blot at finde en sund vej, som passer til mig. Tanken om det oprindelige og naturlige tiltrækker mig meget efter flere år med light-produkter og diverse andet, som industrien spytter ud i samfundet.
   Det er nu blevet helt naturligt for mig at gå uden om kornet. Kæmper lidt mere med sukkeret og er nok blevet lidt for glad for de fede mælkeprodukter, så vægten er rykket i den forkerte retning.
   Har du brugt paleo som vægtregulering?

   KH
   - frk. sveske

   P.S. Jep, jeg er også på Body Pump, når det kan passes ind. Udvalget af timer er desværre småt i mit center :-(

   Slet
  5. Lige præcis. Jeg synes også at det er logisk, at "ægte" mad må være det sundeste.
   Fedt er en stor del af paleo. Får man ikke sin energi fra kulhydraterne, skal den jo komme andetsteds fra. Men motion er også en stor del af paleo og gerne crossfit, og det er derfor man skal finde balancen. For det nytter jo ikke at man spiser masser af fedt og så ikke rører sig ud af flækken. Det er nok her mit problem ligger. Jeg er på ingen måde overvægtig, men ville rigtig gerne røre mig mere. Desværre er mine arbejdstider lidt problematiske, så for tiden prøver jeg at få taget mig sammen til at træne om morgenen ;-) Træner Body Pump en gang om ugen, og for få måneder siden løb jeg flere gange om ugen. Vil meget gerne kombinere de to ting, men mit problem er, ligesom dit, at udvalget af Body Pump timer er meget begrænset.

   Det, jeg vil med paleo er at få en bedre balance i maven og kroppen og blive mere tonet, netop ved at kombinere god kost med træning :-)

   Slet
  6. Hej igen,
   Ja, jeg er blevet ret bevidst om fedtet ved at spise LCHF, når nu kroppen ikke får carbs skal der andet til. Det er utroligt, hvad det fedt kan gøre for blodsukkeret. Jeg gad dog godt have en idé om, hvor lavt mit kulhydratindtag egentlig er (om det er lavt nok) - men det der kcal-tælling er bare ikke mig. Kroppen tager bare ikke af mine fedtdepoter, som jeg havde håbet... der er vel altid plads til at justere.
   Vægten er ikke alt, velværet uden korn er guld værd for mig og jeg nyder min træning - selv om det ikke er lige nemt at komme afsted alle dage. Regelmæssighed er alfa omega for mig. Har desværre ikke crossfit i mit center - det ville jeg ellers meget gerne forsøge mig med - hårdt, effektivt og funktionelle øvelser - lyder lige som noget for mig ;-)
   - frk. sveske

   Slet
  7. Kalorietælning har heller aldrig sagt mig noget - så hellere se resultater :-)
   Jeg har virkelig overvejet crossfit, men er bange for, at det er for grænseoverskridende ;-) Så ind til videre holder jeg mig til løb + Body Pump.

   Slet
  8. Ja, jeg bliver bare alt for fanatisk og skør i bolden af at tælle kcal.
   Det tror jeg også det er, men elsker følelsen af at kroppen har fået 'tæsk' til træning og det tror jeg den får til crossfit.
   Body Pump og løb er heller ikke en dårlig kombi. Jeg mikser lidt af hvert i fitnesscentret, som du kan se i 'ugens træning'-indlæggene ;-)
   God onsdag!
   - frk. sveske

   Slet
  9. Det tror jeg bestemt også, og det er jo sådan set også sundt at blive udfordret og at overskride grænser ;-)
   God onsdag til dig også.

   Slet
  10. Helt bestemt ;-)
   Jeg øver mig i ikke at lade det blive ved tanken...
   - frk. sveske

   Slet
 3. Her er min æggemorgenmad på pause, med mindre jeg kan få en masse frugt til, og det bliver det sjældent til. Æggene venter jeg med til frokost for tiden, pludselig trængte jeg bare til noget andet. Og det er så enten ymer eller tykmælk med skyr, drysset med et eller andet ikke-low-carb, f.eks. hjemmelavet müsli eller ymerdrys...eller slet ingen morgenmad, for jeg er faktisk helst fri for tiden, men jeg prøver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, lige pt vil jeg ikke bytte mine æg for noget. Men sådan havde jeg det også, den gang jeg spiste skyr hver morgen efter at være hoppet lidt med på flad mave-konceptet. Måske jeg også får trang til noget andet en dag. Men undvære morgenmad - derhen kommer jeg aldrig. Jeg elsker morgenmad og det er mit bedste måltid i løbet af dagen.
   Go' søndag.
   - frk. sveske

   Slet