mandag den 25. juni 2012

ugens træning #5

Et lidt forsinket kik på sidste uges træning...

mandag: 12 + 30 min. cardio. 30 min. ben/ skulder.

tirsdag: 50 min. cardio. 10 min. mave/ ryg på gulv.

onsdag: 16 min.cardio. 60 min. BodyPump.

torsdag: træningsfri.

fredag: 45 min. cardio. Lidt ryg/ mave på gulv.

lørdag: 40 min. cardio. 30-40 min. biceps/ mave.

søndag: 8 + 20 min.cardio. 40-50 min. lænd/ baglår.

Endnu en god træningsuge blev veloverstået med træning på seks ud af ugens syv dage. Jeg må nok indrømme at undersøgelsen omkring forringet fertilitet hos normalvægtige kvinder, som dyrker hård motion fem timer eller mere om ugen, har gjort lidt indtryk på mig... Jeg vil dog ikke mene, at al min træning kan karakteriseres som hård motion på lige fod med løb og spinning. Det er ikke nemt pludselig at skulle forholde sig til at blot fem timers hård motion om ugen skulle forringe fertiliteten med op mod 42 procent. På den anden side kan jeg se det som endnu et argument over for mig selv i forhold til at holde træningsfrie dage (det er jeg nemlig ikke for god til, når træningen er kørt godt ind i rutinerne). Min krop har de seneste dage bedt om hvile, måske grundet udrensningen, så det har jeg forsøgt at give den ;-)

Jeg vil meget gerne høre, om den nye undersøgelse har sat nogle tanker i gang hos dig?

God træningsuge!

11 kommentarer:

 1. Jeg blev sgu lidt smådeprimeret over den undersøgelse. Man får jo altid tudet ørene fulde af, hvor sundt motion er... Og jeg dyrker næsten kun hård motion - kun yoga og måske pump er det ikke. Hm... Jeg skal til Svend Lindenberg i morgen, som faktisk har udtalt sig til artiklen, så må jeg spørge ham... Jeg elsker bare min træning!
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Søde Trine,
   Jeg kan sagtens følge dig - det var en lidt nedslående melding. Lad mig endelig høre, hvad han har at sige. I hvilken forbindelse skal du snakked med ham, hvis jeg må spørge?
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Hej søde Sveske

   Jeg fik da aldrig svaret her. Han mente, at jeg fint kunne motionere 4-5 gange om ugen med hård motion. Men det er så fordi jeg åbenbart har PCO - det var det jeg skulle derind for at have afklaret. Det er heldigvis ikke så slemt, fordi jeg spiser som jeg gør, og han roste mig og sagde, man godt kunne se, jeg vidste en masse om kost, for ellers ville jeg være en "stor tyk dame med overskæg", som han så fint og kækt formulerede det. Nå, men det er da meget rart i det mindste at have noget at skyde min sukkertrang på - haha:-) Jeg skal have taget nogle blodprøver osv. her i juli og så hen til ham igen sidst i august med henblik på at få medicin. Hm... Det er jeg jo ikke et glad for...

   Kh Trine

   Slet
  3. Hej søde Trine,
   Det var da noget af en viden at komme hjem med... Havde du selv mistanke om PCO? Eller hvilken årsag havde du til at opsøge ham? Har man typisk stor sukkertrang ved PCO? Kender ikke så meget til PCO ud over at en speciel kost typisk kan gavne kroppen og ikke mindst fertiliteten. Hvilken form for medicin giver de for PCO? Kan jeg godt forstå, at du ikke er vild med. Det ville jeg heller ikke være :-(
   Det er da bare skønt, at din kost gavner dig og du dermed ikke er en 'tyk dame med overskæg', for at blive ved hans udsagn.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  4. Hej igen søde du

   Ja, det var lige en mundfuld, men det kunne jo have været meget værre:-)

   Det er en hormonel ubalance, der b.la. giver øget insulinfølsomhed, som altså gør at man får de her "Carb-cravings". Desuden har fedtet en tendens til at sætte sig rundt om maven til den lidet charmerende æbleform.
   Årsagen til jeg var hos ham var, at man undet en MR-scanning i forb. med maveproblemerne havde set en masse små cyster på mine æggestokke, hvilket kunne tyde på PCO. Så kom jeg på Skejby, hvor de under en undersøgelse sagde, jeg havde det, men tre måneder efter skrev et brev om, at jeg ikke havde det (?!), så kontaktede jeg Svend Lindenberg efter en snak med Katja fra www.pudderdåserne.dk.
   De giver Metformin, som er det samme, man får for Diabetes 2. Det giver regelmæssig cyklus og øget fertilitet og afhjælper desuden andre
   Gener ved PCO, så jeg kan godt se meningen med at skulle have det, i hvert fald når jeg skal være gravid, men kan
   bare bedst lide at være medicinfri... Dilemma...
   Nå, det blev en lang historie - håber du blev lidt klogere:-)
   Kh Trine

   Slet
  5. Hej igen søde,
   Mange tak for din 'historie'.
   Det må på sin vis være rart at have fået en forklaring på din krop - hvis man kan sige det sådan.
   Jeg har brugt mange år på at skælde min krop ud over at den 'beder om' den forkert kost og jeg bliver mere og mere 'blød' i betrækket (carbs er en 'ond cirkel'). Altsammen noget, der ikke kommer noget godt ud af. I stedet prøver jeg nu at finde en kost, jeg har det godt med og min krop reagerer positivt på. Jeg er glad for Fredes hjælp til kosttilskuddene og ord på, at jeg er på rette vej. Vejen er lang...
   Graviditet er en ting, men medicinens virkning lyder jo fint. Jeg har det dog lige som dig, tror jeg, at medicin generelt er 'nej tak'.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Hej Sveske.
  Kan huske at jeg engang så en squashkage hos sig.
  Jeg har ledt men kan ikke finde den.
  Ville du måske hjælpe mig.
  Knus Laura

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laura,
   Det er helt rigtigt. Den er døbt 'glutenfri squashkage' på opskrifts-listen og kan findes lige her: http://frksveske.blogspot.dk/2012/04/fredagskagen-glutenfri-squashkage.html
   God fornøjelse med opskriften. Du kan med fordel toppe den med sukkerfri creamcheesefrosting af Philidelphia, Sukrin Melis plus lidt citronsaft og vanillepulver.
   - frk. sveske

   Slet
 3. Tak for svar
  God dag til dig
  Knus Laura

  SvarSlet
 4. Umiddelbart så synes jeg du dyrker lidt meget Cardio
  - har du kigget forbi Marks daily Apple - han har nogle fine pointer mht motion :)

  Jeg fik i hvertfald af vide da jeg overvejede en efternøler( på klinik)
  at det var fint at være aktiv men meget cardio var ikke godt når man ville lave bebser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette,
   Nej, der har jeg ikke lige været forbi.
   Ja, jeg er nu blevet klar over, at mere motion ikke nødvendigvis er bedre. Jeg er glad for, at jeg har fået styrketræningen ind i min træning og ikke udelukkende dyrker cardio som tidlgere. Min cardio er på den anden side heller ikke fuld power, når der køres 20+ min. Som skrevet vil jeg blive bedre til at holde fridage og slappe af.
   Ekstra kilo på sidebenene fremmer jo heller ikke fertiliteten, så det er lige det der med at finde den gyldne middelvej...
   KH
   - frk. sveske

   Slet