lørdag den 30. marts 2013

low carb hindbærsnitter




Påskefri er virkelig et hit - det betyder nemlig mere tid til sysler i køkkenet og med netop den beskæftigelse som hobby er det skønt. Det er faktisk længe siden, jeg lavede en omgang dej til hindbærsnitter, men da det ikke lige passede ind at få lavet snitterne, røg dejen i fryseren. Det kan den nemt klare, for snitterne blev så fine, da jeg i dag fik lavet hindbærsnitterne til stor glæde for kæresten, der dog ikke kunne forstå, at 'den store snitte' skulle deles i seks ;-)
Opskriften er fra Tatjanas kogebog 'Low carb lækkerier' - kender du ikke allerede hendes fristende blog, så kik forbi her. Kogenbogen får også mine varme anbefalinger. Her får du nemlig opskrifter på masser af lækkerier helt fri for sukker og mel(!).

low carb hindbærsnitter
(6 stk.)

dej
150 g meget blødt øko smør
75 g SukrinMelis
50 g mandelmel
50 g kokosfiber
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
1 æg
evt. lidt vand

hindbærfyld
2 dl frosne hindbær
2 spsk Sukrin

glasur
1 spsk smør
1 dl SukrinMelis
lunken vand

krymmel - farvet kokosmel
grøn (frisk spinat)
gul (gurkemeje)
lilla (solbærpulver)
lyserød (hindbærsaft eller -pulver)

fremgangsmåde:
- dej
1) Alle ingredienserne minus ægget æltes sammen.
2) Tilsæt ægget og ælt dejen smidig og glat. Er den for tør tilsæt lidt vand.
3) Læg dejen på køl en halv time, mens der laves hindbærfyld og krymmel.
4) Rul dejen ud ud i to strimler ca. 10x30 cm. Brug evt. SukrinMelis, så den ikke hænger i underlaget.
5) Bag strimlerne ved 200 grader i 10-12 min. til de er gyldne - køl af, inden de lægges sammen
- hindbærfyld
6) Kog hindbær og Sukrin ved svag varme uden låg ca. 20 min. til det tykner til marmeladekonsistens.
7) Fordel hindbærfyldet på den ene dejstrimmel, når den er afkølet og læg den anden oven på.
- glasur
8) Smelt smørret i microovnen og bland med SukrinMelis - tilsæt vand til en passende konsistens.
9) Smør glasuren på den øverste strimmel og top evt. med kulørt krymmel
- krymmel
10) Farv kokosmel ved at blande 'farven' med lidt vand og derefter kokosmelet.
11) Skær til sidst i passende snitter med en skarp kniv.

Snitterne er lækre, selv om dejen ikke bliver helt så sprød som den tradtionelle. Desuden skal man være en ven af SukrinMelisens kolde eftersmag, da den ikke er til at slippe uden om her.
Jeg har allerede endnu en opskrift i kikkerten på de lækre hindbærsnitter, som er en af mine favorit bagerkager. De traditionelle er dog no go til mit sensitive blodsukker, derfor er de hjemmelavede og sukkerfrie varianter virkelig et hit. Prøv dem!






...enjoy!

10 kommentarer:

  1. Du læser mine tanker! Har simpelthen sådan haft lyst til hindbærsnitter, og har endda indkøbt sukrin melis til lejligheden! Din opskrift må prøves snarest! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vikki,
      Jep, jeg er selv stor fan af hindbærsnitter og disse blev rigtig gode, hvis man kan lide den kolde Sukrin-smag.
      Jeg skal have afprøvet endnu en variant snart, tror jeg.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Vi afprøvede dem her i weekenden - det er første gang jeg har smagt sukrin melis, og den der tilhørende kolde smag. Jeg kan sagtens acceptere den, i en sammenhæng som denne :-) Og jeg synes snitterne blev suuuper gode :-) Jeg er løbet tør for mandelmel, så jeg brugte 100 gram kokos, og det fungerede ganske fint :-)

      Slet
    3. Hej Vikki,
      Lyder godt!
      Jeg synes også bundene er gode og det er en værdig erstatning for de tradtionelle sukkerfyldte.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Sådan en "mørdej" giver jo mulighed for en masse tærter i den søde afdeling :-)
    Mon det ville hjælpe på den kolde fornemelse at bruge Sukrin+ i dejen i stedet..?
    VH Cristina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Cristina,
      Det ville helt sikkert hjælpe med Sukrin+ eller SukrinGold i stedet, hvis du har mulighed for at male det helt fint i fx en kaffekværn, så der ikke kommer knas i dejen. Jeg ejer dog ikke en kaffekværn, så måtte bruge SukrinMelisen.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. UHH de ser gode ud. Lige præcis hindbærsnitter har været min achilleshæl i al min sukkerspiser tid. De her ser meget lækre ud og må prøves snarest. Super flotte og delikate billeder :0) Hilsen sukkersensitiv!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Ditto her og disse er en fin erstatning, synes jeg.
      Tak for roserne - det er nu bare iPhonens værk, men dejligt den klarer det så udemærket.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. hej frk Sveske
    kan jeg skifte kokosfibre fra toropicai ud med kokosfibre mel fra urtekram ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte,
      Uden at jeg kender fiberindholdet i Urtekrams nye produkt versus dem til fra Tropicai, tror jeg sagtens, du kan erstatte de to. Jeg skifter selv mellem dem fra Tropicai, Funktionel Mad og raw varianten i mine opskrifter.
      KH
      - frk. sveske

      Slet