lørdag den 9. marts 2013

kakao kopkage uden mel, mælk & sukker



Weekendens treat (læs: for det er jo lørdag) blev endnu en gang kopkage. Jeg lavede den lidt ud fra tidligere forsøg, men ville gerne holde den fri for (ko)mælk, mel, sukker og sødemidler. I stedet for sukker/ sødemidler sødede jeg den med moden banan. Det blev dog ikke en 'sød' kage, så ønsker du det, kan du blot tilsætte dit foretrukne sødemiddel. Jeg forsøger at afvænne mine smagsløg og stabilisere/ styre blodsukkeret (læs: sødemidlerne kan også tricke det og her er lidt banan venligere) og blev fint tilfredsstillet af denne kage, som faktisk også mætter godt.

kakao kopkage uden mel, mælk & sukker
- på 90 sek.
(1 port.)

1 tsk kokosolie
½ moden banan
1 æg
3 tsk kokosfiber
3 tsk raw cacaopulver
1 tsk hasselnøddesmør (kan udelades)

ekstra
cacao nibs
vanillepulver

fremgangsmåde:
1) Smelt kokosolien i en stor kop eller portionsskål.
2) Mos bananen og tilsæt sammen med ægget. Pisk godt sammen med en gaffel.
3) Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt.
4) Rør hasselnøddesmørret i til sidst.
5) Bag kagen i microovnen ved fuld effekt i ca. 90 sek. - den skal lige slippe i kanten.

tip!
Spis kagen straks som den er eller top med vanille-flødeskum (evt. kokosflødeskum for mælkefri).






...enjoy!


2 kommentarer:

  1. Hip hurra for opskrift uden mælk. Jeg er fan! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg forsøger at begrænse mælkeprodukterne, så der kommer flere og flere mælkefrie opskrifter til.
      KH
      - frk. sveske

      Slet