søndag den 24. marts 2013

nem LCHF tærtebundOnsdag aften stod den på tærte hjemme hos os. Christina havde blogget en nem LCHF-tærtebund forleden og den måtte afprøves. Desuden passede det jo perfekt med, at der igen var flyttet lidt mælkeprodukter ind i mit køleskab (læs: creme fraiche til coleslaw og fløde til råcreme). Tidligere har jeg brugt denne opskrift, men den er mere bøvlet. Dejen her er nem at få til at hænge sammen og presse ud i en form. Jeg brugte blot min lille 20 cm springform beklædt med bagepapir, men der er dej nok til en tærteform og vil nok være en fordel, så den bliver lavere. Jeg havde nemlig lidt problemer med at få den bagt færdig. Den røg faktisk i ovnen igen efter billederne blev taget.

LCHF tærtebund
(1 tærteform eller springform)

dej
2 dl mandler
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
1 spsk fiberHUSK (til bagning)
1 tsk salt
40 g øko smør
1 æg

forslag til fyld*
kylling
broccoli

æggemasse
3 æg
2 dl creme fraiche/ fløde/ kokosmælk/ etc.
en stor håndfuld revet ost
evt. krydderi
salt+peber

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
2) Blend mandler, frø og kerner til mel i minihakker**.
3) Kom melet i en skål og tilsæt fiber samt salt.
4) Ælt smøret ud i melet.
5) Saml dejen med ægget.
6) Pres dejen ud i en tærte- eller spingform til den er lige tyk over det hele.
7) Prik tærtebunden med en gaffel, inden den forbages 15 min. ved 160 grader.
8) Fordel dit fyld samt æggemasse på bunden.
9) Bag tærten yderligere 30-45 min. afhængig af højden på din tærte - æggemassen skal være stivnet i midten, så er tærten færdig.

*Tærte kan fyldes med lige det, du har i køleskabet. Væsker det meget, kan det med fordel vendes på panden først. Her blev kyllingen brunet kort på panden, inden den røg i tærten.
**Ejer du en foodprocessor laves dejen nemt i denne ved at tilsætte de våde ingredienser til 'melet' sammen med fiberHUSK og salt til den samler sig til en dejklump.

bunden klar til ovnen...

og med lækkert fyld...

den næsten færdige tærte...

Velbekomme!

8 kommentarer:

 1. Uhm, jeg prøvede også hendes bund i går - dog blev fyldet hos mig broccoli, feta og bacon - også klart anbefalelsesværdigt! :D Bunden smagte skønt, men jeg syntes dog at den var lidt "løs" i det - oplevede du det? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Xenia,
   Jeg synes bunden var en succes - tænkte ikke på, at den var løs i det. Men den jeg tidligere har lavet er også meget porøs/ sprød på grund af stor smør mængde i forhold til denne.
   Min blev bare for høj (læs: må altså finde plads til en tærteform) i springformen, så æggemassen ville ikke stivne i midten - men dagen efter blev der skåret fine stykker.
   God søndag!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Ej hvor ser den god ud, godt den blev en succes :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina,
   Ja, det var en succes og dejlig bund, så tak for tippet.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Hej frk sveske!
  Første og fremmeste 1000 1000 tak for en helt fantastisk blog! Jeg har på tid uger smidt 50 cm på hele kroppen og 11 Kg, ved at sige farvel til stivelse og sukker! Og hvor jeg glad for det! Igår gik jeg sukker og betaler en høj pris i en! Træt i hovedet som bare pokker og vækst i kroppen som du også skrive i en af dine blogs! Jeg bruger dine opskrifter så meget!! Og de fantastiske. Så nu tilbage til sund mad og de sidste 5 KG! ;) jeg har lige et par spørgsmål, købte raw kakao fordi jeg så du brugte det i dine opskrifter, men så sammenligner jeg kulhydraterne i den sammen med en billig en fra rema og raw kakaos mængde var MEGET HØJERE end den billige! Hvad siger du mon til det?!? Din dresseret fra den 3 marts hvor du skriver kokosfløde, er det bare alm. Kokosmælks tykke del eller noget helt helt andet!?! God søndag!
  KH
  Isabell

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Isabell,
   Hold da op en dejlig kommentar og TUSINDE TAK for alle de søde ord. Tak.
   Stort tillykke med vægttabet - virkelig sejt gået. Som du nok har kunne fornemme på bloggen, så vil min vægt ikke rigtig regulere sig, trods masser af lækker og sund LCHF-kost (her spiller vist en del andre faktorer ind). Jeg kan kun ønske tillykke og glæder mig rigtig meget over, at du kan finde inspiraiton herinde. Jeg kender desuden ALT til at tage på visit i sukker- og stivelsesland, men siger 'pyt!' og lader det være en reminder om, hvorfor det er jeg undgår det størstedelen af tiden. Dog er jeg endnu ikke kommet frem til det punkt, hvor jeg kan komme uden om at føle mig snydt af og til, når jeg takker nej.
   Jeg må indrømme, at jeg aldrig har sammenlignet kulhydratindholdet på kakaopulver, men valgt den rå udgave for at få mest muligt af alle de gode antioxidanter, som findes i kakaoen. Jeg vender da lige mine poser, når jeg er hjemme igen - for har stadig en pose ordinær kakaopulver i skabet.
   Angående kokosfløde, så er det blot den tykke del af kokosmælken, jeg henviser til.

   Ha' en dejlig mandag!
   KH
   - frk. sveske

   P.S. Skulle du være interesset i at dele din 'rejse' med LCHF som gæsteblogger herinde, hører jeg gerne fra dig pr. mail til mizz_sunsweet(a)msn.com

   Slet
 4. Ejjjj... jeg kunne godt lige spise et stykke af sådan en lækker tærte som du har lavet her... Mums .. lækkert.. elsker broccoli i alt og denne her er jeg sikker på er fantastisk!!! Tak for opskriften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Solveg,
   Broccolitærte er også en af mine favoritter hjemme fra min mor og nu kan den laves med god samvittighed på en nem LCHF-bund. What's not to like?
   God fornøjelse med opskriften.
   KH
   - frk. sveske

   Slet