tirsdag den 10. januar 2012
peanutmarineret kylling
Kylling er sundt og en rigtig god måde at få gode proteiner på (noget jeg ikke er så god til, er nok lidt semi-vegetar). Jeg synes dog hurtigt, det kan blive en ret kedelig spise, hvis det ikke krydres og steges ordentligt (læs: så spiser jeg det ikke). Men det der der heldigvis råd for - her er en god marinade mit bedste 'våben' mod kedelig og tør kylling. Min yndlingsmarinade er pt denne med peanutbutter, som jeg har fundet hos Line.
peanutmarineret kylling
Ca. 500 g kylling i tern eller strimler
4 spsk. peanutbutter (smooth eller crunchy - jeg synes begge fungerer)
2 spsk. olie
2 spsk. soja (fx tamari)
3 store fed hvidløg
2 tsk. sambal oelek eller hakket frisk rød chili
2 tsk. limesaft
evt. en lille håndfuld peanuts
fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne godt.
2) Kom marinaden i en pose sammen med kyllingen og gnid den godt ind.
3) Lad kyllingen trække i marinaden minimum et par timer (helst natten over).
4) Hæld/ klem kyllingen ud i et ovenfast fad, drys evt. med peanuts.
5) Steg kyllingen til den er gennemstegt ved 200 grader i 20-25 minutter. Rør undervejs.
serveringsforslag...
peanutmarineret kylling med kokosristet ananasringe & broccolisalat
wrap med peanutmarineret kylling, avocado, snackærter, snacktomater, spinat og lidt rød pesto
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mums - fik også noget der minder om det igår og ja det er bare mere lækkert når det ikke "kun er kylling" :)
SvarSletHej Diana,
SvarSletJa, den er virkelig god og jeg elsker, at marinaden bliver dejlig crunchy.
- frk. sveske
Øj, det ser lækkert ud!
SvarSletDet er lækkert, prøv det ;-)
SvarSletDET ER SIMPELTHEN FOR LÆKKERT!!! Og genialt at det også kan bruges i en wrap til madpakken næste dag. Uhm uhm uhm - jeg skal så meget prøve denne ret. Tusind tak for linket :-)
SvarSletKram Charlotte
Hej Charlotte,
SletVelbekomme! Den er også en sikker vinder her - rigtig god måde at få lækker kylling på.
God weekend.
- frk. sveske
Kan man bruge citron ?😊
SvarSlet