søndag den 11. september 2011

lakridskugler


I går eftermiddags fik jeg lavet en omgang lakridskugler igen. De var sådan en succes sidste gang. Det blev så også mit sunde og søde alternativ til disse:


Cupcakes fra den lille lokale cupcake-bager, som min lillebror havde sponsoreret til eftermiddagskaffen hos mine forældre. De var bare rigtig fine og blev nydt med stor velbehag (bare ikke af mig, som virkelig forsøger med en kold sukker-tyrker i denne weekend). Tilbage til lakridskuglerne...

Ingredienserne...

lakridskugler
(20 stk.)

125 g mandler
75 g dadler uden sten
25 g kokosmel
1 spsk. kokosolie
1 knivspids vanillepulver

1-2 spsk. lakridsrodspulver som drys

fremgangsmåde:
1) Kør alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller minihakker (lidt ad gangen).
2) Tril massen til kugler i den ønskede størrelse.
3) Rul kuglerne i lakridsrodspulver.
4) Stil kuglerne på køl.
5) Kuglerne opbevares i køleskabet eller på frost.

Opskriften er fra 'FLAD MAVE FOR ALTID - så enkelt er det' af Birgitte Nymann

11 kommentarer:

  1. De ser spændende ud - dem må jeg prøve på et tidspunkt. Jeg har dog ikke kokosolie, så jeg må lige finde ud af, hvad jeg bruge i stedet.

    SvarSlet
  2. Hej Piskeriset,
    De er virkelig lækre og søde!
    Tror sagtens du kan udelade kokosolien evt. tage lidt flere dadler hvis massen bliver for tør.
    - frk. sveske

    SvarSlet
  3. Mums - men ville man kunne bruge andet en kokosmel? Bryder mig virkelig ikke om det :/

    SvarSlet
  4. Hej Diana,
    Jeg tror sagtens du helt kan udelade kokosmelet.
    - frk. sveske

    SvarSlet
  5. Jeg skulle lige til at spørge om man kunne undlade kokosolien - det er nemlig ikke noget jeg har i mit køkken. Men så du allerede havde skrevet om det.

    SvarSlet
  6. Hvis nu man ikke kan lide dadler?:-)
    - mig:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anonym,
      Dadlerne kan sagtens erstattes med anden tørret frugt fx svesker og abrikoser. Måske de skal udblødes i vand før brug. Men vil sige, at kuglerne ikke har smagen af dadler, som hvis de spises direkte fra pakken. Dadlerne giver al sødmen.
      - frk. sveske

      Slet
  7. Jeg er godt nok sent ude men har netop kørt en dobbelt portion igennem magimixeren. Det er til kollegerne på mit kontor stedet for fødselsdags kage. Var lidt skeptisk men hold fast hvor de er gode. Det er bestemt ikke sidste gang jeg tyr til den løsning.

    Mvh susanne som aldrig har kommenteret men ofte har læst med

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne,
      Det lyder virkelig godt, at de faldt i god jord. De er virkelig lækre... uhm! Jeg elsker lakrids og så det jo godt, man man lave den selv helt uden alle de grimme tilsætningsstoffer.
      - frk. sveske

      Slet
  8. Jeg faldt for noget tid over din blog, men har ærlig talt ikke fået læst meget med pga. eksamen osv (det har været på min to-do liste), men nu når jeg er kommet i gang tror jeg ikke jeg forlader køkkenet i en uge, virkelig mange lækre opskrifter uden for meget hokus-pokus, tak for en fed blog :D
    ps. de her kugler står øverst på listen i morgen hehe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Bodilsen,
      Hvor er det bare skønt at høre. Det glæder mig, at du føler opskrifterne herinde er til at gå til, for det er sådan jeg gerne vil have min blog. Sund hverdagsmad og lækkerier uden korn og sukker.
      Stil endelig spørgsmål, hvis der skulle dukke nogle op.
      KH
      - frk. sveske

      Slet