søndag den 18. september 2011

gratin-debut og en rug nyhed


I aften kastede jeg mig ud i min første gratin ever. Den blev faktisk ganske vellykket, men næste gang skal den helt sikkert ikke laves med fryse-grøntsager, men har bare haft en rest liggende i fryseren længe og nu den brugt!

gratin
(3-4 pers.)

3 dl mælk
1 dl hvedemel (her vil jeg prøve med hvidhvedemel næste gang)
2 tsk. oliemargarine
4 æg, delte
salt, peber
300-500 g grøntsager

fremgangsmåde:
1) Mel piskes ud i mælk og varmes op til det bliver en tyk masse.
2) Tilsæt oliemargarinen.
3) Køl af.
4) Pisk æggeblommerne i.
5) Tilsæt fyldet, salt og peber.
6) Pisk æggehviderne stive og vend i.
7) Bag gratinen ved 175 grader i 50-60 min.

Aftenens tallerken


en rug nyhed...
... i hvert fald hos mig ;-)


Nemlig økologisk rugfuldkornspasta fra Il Fornaio, som sammen med princip!s Pastasauce Calabrese udgjorde hovedparten min nemme, men ret lækre aftensmad i går. Rugpastaen fik jeg desværre kogt lidt for meget, men den har en rigtig god smag og jeg glæder mig til næste gang, den skal smages. Pastasaucen var lige i øjet - en af de bedste tomatsaucer, jeg har smagt. Den har en skøn og skarp smag af chili uden at den brænder - love it! Den er helt sikkert en keeper, når det bare skal være nemt ;-)

2 kommentarer:

  1. Din gratin ser lækker ud - den skal prøves herhjemme også.

    SvarSlet
  2. Hej Sequence,
    Det var den virkelig også ;-P Og det er faktisk ret nemt at lave og en god måde at få brugt grøntsagsresterne på.
    - frk. sveske

    SvarSlet