mandag den 16. april 2012

udfordring: dag 5 uden korn

morgenmad:
1 pandekage uden mel! med crunchy peanutbutter,
1 æg + rød primadonna ost

formiddagssnack (to go):
2 stk. knækbrød uden korn + rød primadonna ost

frokost (to go):

eftermiddagssnack I (to go):
nøddeknas + egekilde med smagen af blåbær & granatæble

eftermiddagssnack II (post-workout):
knækbrød uden korn med choko-nøddecreme uden tilsat sukker

aftensmad:
½ pizza med blomkålsbund + salatmix med cherrytomater, agurk og
nem dressing af fromage frais og pesto

Dag 5. Jeg har haft min kamp i dag. Kroppen var ikke frisk til morgen og det har påvirket mit humør i dag. Jeg har derfor også haft lyst til at spise ekstra. Dagens træning blev kort, men i dag var hovedsagen bare, at jeg kom derned. Det begrænsede mit 'ekstra' indtag til en gang knækbrød med choko-nøddecreme til dagens søde tand og glasset var da også lige fremme efter aftensmad (ups! men ja det kan spises uden noget ;-) ). Den opmærksomme læser har nok spottet, at jeg er stor fan af rester, så der er til madpakker og nem aftensmad på dag to. Det er meget nemmere at træffe de sunde valg, når maden ikke skal laves fra bunden til hvert måltid. Desuden tænker jeg for det meste mindst et måltid frem - det giver lidt sig selv på hverdage, hvor der skal madpakker med på arbejde.

Hvordan gør du 'de sunde valg' nemmere for dig selv?

Jeg er glad for, jeg tog udfordringen op med at blive kornfri - foreløbig i 7 dage. Desuden er sukkeret røget og jeg har ikke rørt light sodavand siden dag 1. Det er en skøn fornemmelse. Jeg indrømmer dog gerne, at dage som i dag, hvor dårlig søvn påvirker energien og humøret, er carb-fælden nemmere at falde i. Dog ved jeg også, at det kan lade sig gøre at komme uden om - ved måske at distrahere hovedet med træning eller tillade at spise ekstra af 'det gode/ rigtige'. Det er i hvert fald min taktik - og den fungerede i dag ved at kombinere de to. Havde jeg ikke 'pisket' mig selv ned i fitnesscentret, havde jeg ret sikkert spist endnu mere. Ikke at gennemføre udfordringen er derimod ikke en mulighed ;-) 5 down - 2 to go!

Godnat og på gensyn i morgen.

Læs dagbog fra udfordringens første dage her: dag 1, dag 2, dag 3 og dag 4.

8 kommentarer:

 1. Total sejt at du kunne holde dig på måtten, på troda af at du ikke var på toppen, det er sgu sejt. Kender godt den chokoladecreme og jeg må give dig ret i at den godt kan spises uden noget ;o) Jeg lurer lidt på dine knækbrød og dine pandekager, dem må jeg prøve ved lejlighed. Jeg kom igennem dag 5 uden de store problemer, det har været den letteste dag indtil videre, så det går fremad. Jeg fandt tilmed en sukkerfri ketchup igår, den glæder mig mig til at smage. 2 dage tilbage, kæmp for det ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan! Vi er snart i mål - det føles skønt.
   Jeg blev også lidt stolt af mig selv, da jeg sprang den planlagte kage over inden sengetid ;-)
   Pandekagerne er en keeper og vil du også være mælkefri, så har Jane lige postet en ny udgave af dem.
   Hvad er det for en ketchup?
   - frk. sveske

   Slet
  2. Cervera Ketchup ! Den smager udmærket, den er lidt mere syrlig i det og tomatstykkerne er lidt større, men det gør bestemt ikke mig noget. Jeg er egentlig ikke 100% sikker på om den har indflydelse på GI, men det må jeg lige finde ud af. Den kan ihvertfald anbefales.
   Hvis du forresten er på jagt efter gode kager uden sukker, så skal du prøve den banankage jeg postede den anden dag. Den er virkelig super lækker. God dag ;o)

   Slet
  3. Hej Merca,
   Tak for info, jeg spiser ikke ret meget ketchup, men vi har det altid og kunne den være uden tilsat sukker, ville det passe mig fint. Det er dog ikke et must for den slags varer, så fanatisk er jeg ikke.
   Okay, dan banankage må jeg da lige lure nærmere på.
   God dag til dig også ;-)
   - frk. sveske

   Slet
 2. Kan du så mærke en forskel i din krop/mave efter du har skippet korn? Dét er jeg meget interesseret i at vide. Jeg har ikke selv spist korn i et lille års tid, så jeg tror, jeg kender svaret, men alligevel meget rart at høre det fra hestens mund, so to say. :-) Og an det ses på vægten? God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita,
   Ja, jeg føler mig lettere og mindre oppustet/ væskefyldt. Energien er anderledes, men kroppen vil stadig gerne have kulhydraterne, når den er presset - som fx i går, hvor jeg ikke var udhvilet.
   Jeg har tabt en del væske, men der var også en del at tabe af. Har op til udfordringen haft ret højt kulhydratindtag, som også havde øget vægten. Jeg skal nok skære lidt af mine mængder for at smide de ønskede kilo, det bliver målet fremadrettet.
   Jeg er nysgerrig - har du også smidt sukkeret ud? Hvad med mælk? Lever du LCHF?
   God tirsdag.
   - frk. sveske

   Slet
 3. Jep, har ikke rørt sukker i næsten to år. Jeg spiste i starten efter KISS-kosten (kender du den? Man skal spise 33 % protein, 33% fedt og 33 % langsomme kulhydrater), men er på det seneste gået over til LCHF. Jeg spiser gerne mælk (eeeeelsker ost) og er såvidt jeg er orienteret ikke tolerant overfor laktose, så vil helst ikke undvære mælkeprodukter også. Er det udelukkende grundet laktosen folk udelukker mælk? Ved du det? Har du tænkt dig at fortsætte ad den kornfrie vej?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen Anita,

   Jeg har tænkt mig at fortsætte med at være korn- og sukkerfri. LCHF er stor inspiration for mig. Men jeg har ikke intentioner om at min kost skal være 100 % LCHF. Jeg vil bare gerne spise det sunde, som jeg kan mærke gør mig godt. Også derfor jeg har afprøvet så mange retninger.
   Kornfri kost giver mig en følelse, jeg gerne vil holde ved og sukker er bare skidt for min krop - MEN jeg vil ikke sige 100 %, for har jeg lyst til lidt korn eller sukker så skal det være 'lovligt' - jeg er i den grad ikke tilhænger af at noget er forbudt. Følelsen som det rigtige giver mig i kroppen skulle gerne vinde.
   Jeg har heller ikke intentioner om at udelukke mælk, da jeg heller ikke oplever tegn på laktose-intoleranse (som nok typisk er grunden til nogle udelukker mælkeprodukter). Jeg elsker nemlig også, at jeg har fået gode oste tilbage i min kost.
   - frk. sveske

   Slet