lørdag den 8. oktober 2011

pink perlespeltsalat



Normalt er energien der ikke til de helt store udfoldelser i køkkenet her i weekenderne, hvor jeg er alene hjemme, men i dag har jeg ikke lavet det store, så der var plads til at lægge lidt mere energi i aftenens mad. Jeg har fået lækre rødbeder fra mine forældres have, som jeg gerne ville bruge til noget nyt. Med inspiration fra Sabina og Jose blev det til denne lækre salat.

pink perlespeltsalat
- perlespelt med rødbeder, pære, pecannødder & feta

(2 pers.)

1 dl perlespelt
2 rødbeder (mellemstore)
1 stor sprød pære
1 håndfuld babyspinat
30 g pecannødder
30-40 g feta i tern

dressing:
2 spsk. olivenolie
½ tsk. grovkornet sennep
1 tsk. agave sirup
salt, peber

fremgangsmåde:
1) Kog perlespelten efter anvisningen på pakken.
2) Vask, skræl og skær rødbederne i tern. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.
3) Skær pæren i tynde både.
4) Skyl spinaten.
5) Hak pecannødderne groft.
6) Rør ingredienserne til dressingen sammen og bland den i den kogte perlespelt.
7) Bland først perlespelten med rødbederne og derefter let med pære og spinat.
8) Drys med nødder og feta til sidst.



2 kommentarer:

  1. Uhmm.. Det ser virkelig godt og forfriskende ud :-)

    SvarSlet
  2. Hej Mademoiselle,

    Det var det virkelig også - en rigtig god kombination. Det var også bare alt for længe siden, jeg havde fået rødbeder. Heldigvis er der flere, hvor de kommer fra ;-)

    - frk. sveske

    SvarSlet