søndag den 9. oktober 2011

chicken week vol. 3: sesamkylling med salami & pesto

(Beklager salaten fra i går ikke er så køn i dag - det hele er blevet ret lyserødt - de farver sådan de rødbeder. Kvaliteten her desværre heller ikke den bedste, men den kylling ville bare ikke fotograferes.)

I aften kom der endnu en gang kylling på menuen. Jeg har haft denne opskrift på min 'to try'-liste og der lå peberkalkunsalami i køleskabet, som skulle bruges eller smides ud - og det sidste vil jeg gerne undgå, så det måtte i aftenens mad.
Opskiften er fra 'Vores bedste GI-opskrifter - 100 opskrifter uden sukker og hurtige kulhydrater' af Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson.

sesamkylling med salami & pesto
(2 pers.)

2 kyllingefileter
2 spsk. pesto
4 sk. god salami - gerne kraftig/stærk i smagen
sesamfrø
salt, peber

fremgangsmåde:
1) Skær kyllingefileterne på den flade led og flod dem ud.
2) Smør en 1 spiseskefuld pesto og læg 2 skiver salami på hvert filet og flod den sammen om fyldet.
3) Drys kyllingefileterne med sesamfrø på begge sider og læg i et ildfast fad.
4) Steg kyllingefilterene i oven ved 250 grader i ca. 20 min.

4 kommentarer:

  1. Wauuuw hvor ser det da bare VILDT lækkert ud. Det må prøves en dag ;) Tak for opskriften :)

    SvarSlet
  2. Hej Kristine,
    Velkommen til ;-)
    Det var det også og noget andet end det man sædvanligvis ser.
    Velbekomme.
    - frk. sveske

    SvarSlet
  3. Kæresten så noget skeptisk ud, da jeg var ved at lave disse kyllingefileter forleden - "kommer du salami i?", men til min (og nok ikke mindst hans) store overraskelse, syntes han at de smagte rigtig godt! Tak for en skøn og anderledes opskrift! :O)

    SvarSlet
  4. Hehe...
    Sjov kommentar, Heidi.
    Super, det var en opskrift, du kunne bruge. Der skal noget andet til, når kylling ofte er på bordet - i hvert fald hos mig/os.

    SvarSlet