torsdag den 4. juli 2013

kylling i cremet tomatsauce med mascarpone


I søndags lavede jeg den lækre tomatsauce, som skulle anvendes i denne ret fra Janes bog 'Spis dig mæt og glad' - dermed var det nemt at stege kylling og tilsætte mascarponen tirsdag aften efter træning. Jeg tror kun, jeg har smagt mascarponen nogle enkelte gange tidligere, men hold nu op, den giver en helt anden smag og cremethed end fløde. Derved vandt retten mine smagsløg - kunne bare spise den sauce med ske (!!!).
Jeg spiste den med blomkålsris til, dermed lækker aftensmad på en halv time (læs: med tomatsauce og blomkålsrisene klar til brug i køleskabet).

kylling i cremet tomatsauce med mascarpone
(4 pers.)

600 g kyllingefilet
smør til stegning
tomatsauce med mascarpone
1 frisk rød chili (eller 1 spsk tørrede chiliflager)
1-2 løg
4 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 håndfuld friske basilikumblade
en pæn dusk frisk timian
1 spsk tørret rosmarin
250 g mascarpone
kokosolie til stegning
salt+peber

tilbehør
blomkålsris

fremgangsmåde:
1) Skær kyllingen i mundrette stykker og læg i et fad - fordel lidt smørklatter ovenpå.
2) Steg kyllingen mør og gennemstegt i ovnen ved 200 grader.
3) Hak løg, hvidløg og chili (uden kerner) fint.
4) Varm kokosolie i en gryde og svits løg og chili heri til løgene er gennemsigtige.
5) Tilsæt de hakkede tomater samt puré.
6) Hak krydderurterne og om i saucen.
7) Lad saucen simre under låg, mens kyllingen er i ovnen.
8) Blend evt. saucen med stavblenderen, hvis du ønsker en sauce uden klumper
9) Tilsæt mascarponen og kyllingestykkerne og giv saucen et sidste opkog.
10) Smag til med salt og peber.
11) Servér med dampede blomkålsris.


Velbekomme!

6 kommentarer:

  1. Jeg tror aldrig at jeg har smagt mascarpone før - men jeg skal så meget prøve den ret!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Så er det i hvert fald oplagt at afprøve det i denne ret. Den er virkelig lækker.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Mmmm! Den ret lavede jeg også for en uges tid siden, og den er SÅ lækker :)
    Jeg havde nogle ingredienser tilovers da jeg kun lavede en halv portion, så jeg lavede samme sovs, men hældte den over nogle pangasiusfileter på en bund af broccoli, gulerødder og svampe - i ovnen til fisken er færdig - og man har en lækker fiskeret :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Leth.It.Be.
      Jeg lavede også kun halv portion med kylling, så der er en halv portion af den lækre tomatsauce i fryseren. God idé at bruge den til en gang fisk (som ikke er noget, jeg gør det meget i - læs: sarte smagsløg - men pangasius skulle være mild i fiskesmagen ikke?).
      Tak for tippet i hvert fald.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Hej må jeg spørge hvad mascarpone, det er nemlig ikke noget jeg har hørt om før ;-)

      Slet
    3. Hej,
      Mascapone er en cremet friskost af creme fraiche og fløde.
      KH
      - frk. sveske

      Slet