tirsdag den 16. juli 2013

maddagbog vol. XXV: en tur ud af ketosen og tilbage igen...

 
morgenmad (kl. 6.30):

frokost (kl. 13.00):
kylling & feta i mayo med en skive bacon, tomat og salat + 
bagte squash/ tomat med rød pesto & feta

aftensmad (kl. 17.30):
halloumi-pizza-sandwich med chorizo, squash, tomat, salat og mayo + ½ agurk

dessert (kl. 18):
1 stk. coconut cup og 2 stk. bagte kokoskugler med smør

Sådan så mine måltider ud mandag. Dagen som startede ud med en ketonmåling på 1,2 mmol/L, som er lige under intervallet for den optimale ketose. Når jeg kigger på weekenden maddagbøger (som kan ses på instagram), er mit bud, at jeg har spist for mange proteinholdige mælkeprodukter og for lidt fedt (læs: fra andre kilder). Derfor blev der mandag skruet op for kokosolie og mayo, men det er nu også lækkerier.
Aftensmaden stod dog på en af de forbagte halloumi-pizzabunde, så her sneg der sig lidt mælkeprodukter ind. De bunde er virkelig lækre og slet ikke så porøse som blomkålsbunden, så derfor blev det lagt sammen til små sandwiches med salat, tomat og mayo(!).
Heldigvis havde den ekstra mayo og kokosolie den ønskede effekt - her til morgen var jeg tilbage i ketosen med en ketonmåling på 2,0 mmol/L.


God tirsdag til jer derude ;-)

4 kommentarer:

 1. Åh du laver altid så mange lækkerier! Igen er jeg blevet inspireret til at prøve ting af, så tak for det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Det glæder mig meget at høre - det er jo et af formålene med bloggen: friste og inspirere.
   God dag.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Jeg bliver simpelthen altid så imponeret over alsidigheden i dine magdagbøger. Det ser altså virkelig lækkert ud! :)

  Jeg må få afprøvet de kokoskugler. Har forsøgt 2 gange før, med nogle low carb kugler af forskellig slags, men synes ikke jeg har været så heldig. Synes de er blevet lidt tørre og kompakte.. :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine,
   Det var en dejlig besked. Jeg må dog indrømme, at jeg lidt har det med at finde en livret og så spiser jeg den en masse gange, indtil der dukker en ny op. Jeg er dog vild med, at jeg ikke skal tænke protein ind over det hele her i ketosen. Det giver mig frihed, da jeg ikke er den store kødelsker (læs: kun en fordel på ketosekost).
   Hmm... de kommer altså slet heller ikke i nærheden af de lækre bløde dadelkugler og lignende. De er mere faste, mindre søde, mere kompakte og mere mættende om du vil. De bagte kokoskugler er dog bedst afkølet på dagen - de bliver lidt gummiagtige, selv om de opbevares i lufttæt beholder de følgende dage.
   Min favorit er nok de ketosevenlige kokoskugler ;-)
   God fornøjelse med dem ;-) Jeg hører gerne, hvad du synes om dem.
   KH
   - frk. sveske

   Slet