tirsdag den 23. juli 2013

maddagbog vol. XXVII: lchf love...

morgenmad (kl. 9.15):
oopsie-sandwich med salat, oksespegepølse, havarti, agurk og mayo 


frokost (kl. 13.30):
kylling og feta i mayo, salat, agurk og tomater


aftensmad (kl. 17.15):
4 fiskefrikadeller med remoulade, blomkålscouscous med agurk, squash, frisk chili, citron, olie 
og pecorino romano + lidt avocado


snack of the day:
2 stk. coconut cups med peanutbutter

Uhm... Jeg fik lækkerier i går - flere af mine favoritter var på menuen: oopsies, kyllingesalat og coconut cups. Jeg har vist nævnt det tidligere: 'jeg er vild med min LCHF-kost'. Fuld af Real Foods og skønne mættende lækkerier. Jeg er ikke blevet mindre vild med LCHF efter jeg begyndte ketoseeksperimentet, tværtimod. Ketosen har for alvor givet mig stabilt blodsukker - nu så stabilt, at jeg har passeret fem uger som 'sukkerfri' - og øget mit energiniveau. 
Jeg ville jo gerne begrænse indtaget af mælkeprodukter for at se, om det kan fremme mit fedttab, men det er dælme svært - jeg elsker OST (læs: så meget, at kæresten kaldte mig 'Monty Mus' på vores roadtrip), er vild med SMØR og har det godt med fed creme fraiche og lækker økologisk fløde. Ønsket om at begrænse det er dog med mig i baghovedet og jeg håber lidt, at jeg med tiden kan glide over i manchego, ægte feta, kokosolie og -mælk.
Snacker stadig lidt i hverdagene, men så længe favoritten er de kokosoliebaserede bidder går det nok. Giver god mæthed og fremmer ketosen, trøster jeg mig med. 
Morgenens ketonmåling ligger da også pænt højt...Go' tirsdag derude!

5 kommentarer:

 1. Uhm, den kyllingesalat med feta og mayo lyder som noget, jeg snildt kunne overtages til at prøve! Du har ikke en opskrift liggende vel? - eller det er måske netop bare kylling, feta og mayo og ingen andre dikkedarer? :D

  SvarSlet
 2. ...og så har jeg det desuden ligesom dig med mælkeprodukterne. Jeg véd i princippet godt, at det nok er bedre at skære lidt ned på dem, men så ville jeg pludseligt være meget i vildrede med hvordan jeg skulle få fedt nok. Så glad er jeg desværre ikke for mayo, og jeg kan ofte se, at det er mælkeprodukterne jeg bruger til at skyde fedtprocenten lidt deropad :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Xenia,
   Der er ingen dikkedarer i den kyllingesalat - bare kylling (stegt med smør i ovnen eller en rest), ægte fed feta i tern, mayo og hotsauce (eller andre favoritkrydderier). Det er så yummy! og min madpakkefavorit pt.
   Uh, de mælkeprodukter er lækkerier - er egentlig også glad for mayo, kokosolie, avocado... men ikke flere forbud, så det må komme som en langsom overgang...
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Jeg bliver altså også lchf forelsket på ny, når jeg ser disse billeder. Og jeg har det ligesom dig: den der ost, den er sat'me svær at undvære, ikke? Den kan jo pimpe ALT op! Lige pludselig, var jeg ikke træt af æg om morgenen, bare fordi den fik en ordentligt lag smeltet ost ovenpå.. Så simpelt.. ;)

  Og apropos pimpe? Kan godt lide at din coconut bid lige fik lidt ekstra - hvis man nu skulle gå ned på fedt!! :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine,
   Det glæder mig at kunne sprede lidt lchf love med en maddagbog herinde.
   Jeg elsker OST og SMØR i min kost, så de bliver ikke sådan lige at slippe - heller ikke selv om det mest er osten, der burde ud og jeg kunne beholde smørret. Er lidt nået til, at 'it goes, if it goes'.
   Jeg er en 'sucker' efter peanutbutter, så det kommer tit på toppen af mine ketose-lækkerier...
   KH
   - frk. sveske

   Slet