tirsdag den 30. juli 2013

maddagbog vol. XXIX: 'fed' mandag - og lidt ketoseerfaringer

morgenmad (kl. 10.25):
spinatomelet med havarti og tomatsalsa

frokost (kl. 13.50):
sesam-oopsie med kylling & feta i mayo samt grønt
 
preworkout snack (kl. 15.20):
20 g mørk chokolade 85 %
 
aftensmad (kl. 17.45):
pizza med blomkålsbund, spidskålscoleslaw + tomat og feta i pesto
 
dessert:
1 stk. coconut cup

Det måtte jo komme, jeg har netop haft en weekend med mad ude og det bevirkede også at mandagens måling faldt lige uden for den optimale ketose (læs: 1,5-3,0 mmol/L) med en ketonkoncentration på 1,4 mmol/L.

Weekenden har nemlig stået på grillaften hos mine forældre fredag, hvor jeg egentlig synes, jeg fik fedtindtaget skruet i vejret med gode olier, feta og hvidløgssmør. Lørdag til søndag overnattede kæresten og jeg på hotel i Silkeborg, så der blev spist frokost og aftensmad ude lørdag. Frokosten blev salat med masser af olivenolie, som holdt mig godt mæt. Aftensmaden stod på oksefilet og salat med sennepsvinaigrette, dertil masser af aioli. Desuden spiste jeg kun cirka 2/3 af  de store stykker kød både fredag og lørdag, for ikke at få proteinindtaget for højt op. Søndagen blev startet med æg, bacon og grønt på hotellet. Frokosten blev så lidt erstattet af ketose-snacks, da jeg kastede mig over forberedelser til en ny uge, da vi landede hjemme igen ved middagstid. Søndag aften stod den på den obligatoriske søndagspizza. Denne gang i blomkålsversionen med tomat og feta i pesto samt spidskålscoleslaw. Desuden et par coconut cups til dessert, så weekenden blev da afsluttet med en okay portion fedt, men åbenbart ikke nok til at lande i ketosen.
Note: jeg sov virkelig let, dårligt både lørdag til søndag og søndag til mandag - måske det skyldes varmen, men nok også den manglende ketose...

Øv start på en ny uge, men så var der jo ikke andet for end at skrue op for fedtet mandag, så jeg kunne komme hurtigst muligt tilbage i ketosen.
Morgenmaden stod på lækker spinatomelet med havarti - spinaten blev først sauteret i rigeligt SMØR. Frokosten bestod af en lækker kyllingesalat - min frokost-/ madpakkefavorit for tiden - med MAYO på oopsie med grønt tilbehør. Mandagen var ikke min bedste dag, så der måtte lige lidt chokolade til for at komme igennem dagens træning. Aftensmaden blev rester af den lækre blomkålspizza med spidskål i MAYO og tomat/ feta i PESTO. Og KOKOSOLIE til dessert. Alt i alt godt med fedt, så her til morgen måtte ketonerne igen tjekkes...Heldigvis er jeg fint tilbage i optimal ketose ;-)

God dag derude!

2 kommentarer:

 1. Nøj den omelet med havarti ser lækker ud.. Smeltet ost.... Mmmm

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line,
   Ja, jeg kunne spise ost med ost på skulle det være... Men prøver at skære ned...
   KH
   - frk. sveske

   Slet