onsdag den 3. juli 2013

madbudget juni 2013


Stakken med bonner blev ret stor for vores junimåned. Det er lige med at komme ind i indkøbsrytmen igen efter en lang ferie og desuden var lageret ret udtømt, så det har krævet øget indkøb over måneden. En tredje faktor er, at vi har været to til mad den meste af måneden.
Månedens højdespringer er mejeri-andelen som skyldes mit ketoseeksperiment, hvor jeg fylder godt på med smør, fløde og ost, for at holde fedtprocenten i vejret. Der var også lige lige tilbud, så der blev hamstret lidt ekstra til den kommende måned, hvor jeg så håber at kunne nedbringe den andel en smule.
Diverse/ fornøjelse er desuden øget en smule - vi skulle jo lige ud af feriens sukkerrus. Der er da også blevet købt sundere lækkerier (læs: den mørke chokolade bl.a.) og danskvand, da vores lager fra Tyskland er sluppet op. Kød- og frugt&Grønt-andelene er nogenlunde samme niveau. Kæresten spiser meget kød, men min andel er skåret ret meget ned i kraft af ketoseeksperimentet.
Der er blevet købt mange lækre men gode sager, som har bragt månedens forbrug på den anden side af de 3.000 kr. Det håber jeg klart, at kunne bringe ned igen i juli, da jeg igen primært er én person til mad i husstanden. Andelen af økologi ligger igen over 40 %, så det er dejligt og jeg arbejder allerede på indkøbsliste til føtex' økorabat på lørdag, da der lige er lidt på basislageret, som skal fyldes op ;-)

Økoandelen for junimåned kom op på 41 %, så det er igen meget tilfredsstillende.

Det samlede forbrug for juni landede på: kr. 3.017,13.



4 kommentarer:

 1. Herhjemme har vi samme madbudget på de 3000 og jeg øver mig i den grad i at prioriterer økologien. Virkelig sejt du kan få den banket op på de 41%!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi,
   Der går også en del tid med tilbudsjagt hos mig, men det er kun fordi jeg godt kan lide det. Der går jo sport i ;-)
   God torsdag!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Cool arbejde med alle de der bon´er - jeg samler også hver måned men får aldrig talt sammen.. Synes forrresten at jeg køber meget mere øko og friland, men ketose menuen gør at det bliver billigere.. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Ja, jeg synes jo så ikke helt, at mine måltider er skrumpet endnu... men håber det vil vise sig over de kommende måneder...
   KH
   - frk. sveske

   Slet