søndag den 9. februar 2014

sesam-oopsies


Oopsies er nok den mest LCHF'icerede brøderstatning. Jeg har efterhånden lavet dem mange gange, men de fortjener endnu et indlæg. Måske er du ny ud i LCHF-verdenen og savner noget at lægge under osten eller det gode pålæg, så har du her en skøn erstatning, som er der, uden at tage fokus. Der er rig mulighed for at variere den ellers anonyme oopsie. Denne er tilsat sesam-mel for at får lidt ekstra konsistens, men den kan selvfølgelig sagtens laves uden.
Er det den sødere variant til et mellemmåltid, tilsæt da lidt optøede hindbær eller krydr dine oopsies med kanel/ kardemomme - kun fantasien sætter grænser.

sesam-oopsies
(10 stk.)

3 æg
100 g flødeost
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
2 måleskeer loppefrøskaller/ HUSK
1 spsk sesam-mel fra Funktionel Mad

fremgangsmåde:
1) Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål.
2) Pisk hviderne stive sammen med salt og bagepulver.
3) Pisk blommerne sammen med flødeosten.
4) Tilsæt loppefrøskaller og sesam-mel til æggeblommerne.
5) Vend hviderne i æggeblommemassen med en dejskraber.
6) Læg ti klatter af den skummende æggemasse på to bageplader beklædt med papir.
7) Bag oopsies'ene gyldne ved 150 grader i ca. 20 min.


...enjoy!

7 kommentarer:

  1. Elsker også stadig Oopsies og laver dem jævnligt , de her skal da lige prøves :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise,
      Og tak for sidst ;)
      Ja, de vender også af og til tilbage hos mig - forsøger med dem frem for de kerne-tunge brød (selv om de også craves af og til).
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Tak lige måde :) oss her, har bedre samvittighed ved at spise ægge fremfor kerne brød :)

      Slet
  2. kan man bruge cremefraiche i stedet for flødeost?

    SvarSlet
    Svar
    1. 38 % selvfølgelig :)

      Slet
    2. Hej Maria,
      Jeg er bage for, at de bliver for 'løse' eller bløde. Flødeosten er jo fastere pga. den højere fedt%.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    3. okay :) tak for svar

      Slet