tirsdag den 18. februar 2014

jerk-marineret kylling


Weekend = igen madlavning til to personer. Dermed blev der grebet ud efter Janes lækre nye kogebog: 'MÆT & SLANK med LCHF'. Herfra har flere bloggere spammet denne lækre variation over kylling - og er der noget, der er velkommen hos mig, så er det netop variation over den ellers kedelige kyllingefilet (læs: som jeg ellers stortset altid laver om til en gang deller med diverse krydderier og andre smagsgivere). Her var der dog tale om kyllingefilet i lækker lækker smagfuld jerk-marinade. Selv om tilbehøret i bogen ellers er den lækre lune ostedip, som kun kan friste en oste-elsker, så blev tilbehøret hos os lidt andet (læs: kæresten er ikke oste-elsker). Næste gang har jeg dog lovet mig selv at ostedippen skal være en del af tilbehøret - for der bliver helt sikkert en næste gang. Jerk-marinaden giver i den grad en lækker og smagfuld kyllingefilet, som går rigtig godt sammen med fed coleslaw i den hurtige variant og lidt pandestegte grøntsager aka courget og lidt rød peberfrugt stegt i rigeligt smør og drysset med en god havsalt.


jerk-marineret kylling
(3-4 pers.)

600 g kyllingefileter

jerk-marinade
2 finthakkede (skalotte-)løg
4-5 fed knust hvidløg
2 røde chili
saft af 2 lime
½ dl friskpresset appelsinsaft
2 tsk revet ingefær (erstat evt. med 1 tsk tørret)
2 spsk tamari
3 spsk olivenolie
½ spsk kokossukker
1 spsk friskhakket timian (erstat evt. med tørret)
½ tsk stødt muskatnød (kan udelades)
½ tsk stødt kanel
salt+peber

fremgangsmåde:
1) Flæk chilierne og fjern de fleste eller alle kernerne.
2) Blend alle ingredienserne i minihakkeren til en ensartet og grød-agtig konsistens.
3) Hæld marinaden i en skål sammen med kyllingefileterne.
4) Lad kyllingen marinere på køl i minimum et par timer - gerne natten over.
5) Steg kyllingefileterne på en god varm grillpande i ca. 8 min. på hver side til de er gennemstegte.

tip I
Servér med fx coleslaw, grillede grøntsager og/ eller varm ostedip.

tip II
Bruger du ikke det hele af marinaden kan den fint opbevares i et tætlukket glas på køl en uges tid.


Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Nøj altså!!
    Hvor ser det lækkert ud (!!). Når vi vender mod nord igen, skal det her helt sikkert på menuen.. Jeg har lavet ostesaucen fra bogen én gang, men den skal prøves igen med en bedre ost. Den var bestemt rigtig god, men jeg havde kun en lidt tarvelig cheddar i køleskabet sidste gang..
    KH
    Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Tak for det.
      Ja, ostedip må snart laves!
      KH
      - frk. sveske

      Slet