søndag den 2. februar 2014

buffalo blomkål med fetadip


Første weekend med Janes nye lækre opskrifter i hånden var meget velkommen. Desværre er det ikke blevet til så meget madlavning, som jeg kunne ønske - men sådan er det, tiden render, når man er godt beskæftiget. Det blev altså prioriteret af ligge på sofaen lørdag eftermiddag og se en film med kæresten. Nu er han nemlig igen væk hjemmefra for at arbejde, så jeg sidder her søndag aften for første gange alene hjemme i den nye lejlighed. SÅ er der altså bare lang tid til fredag.

Nå, det var en anden snak - lørdag aften blev der lavet lækre buffalo blomkål med fetadip fra 'MÆT & GLAD med LCHF' af Jane Faerber. Begge dele blev serveret i selskab med en gang krydrede kødboller efter denne opskrift samt gnavegrønt (læs: det hører ligesom bare til, når der er god dip på bordet). Og det er ikke sidste gang sådan en gang kål og dip kommer på menuen. Dippen passer jo perfekt ind i min feta-passer-jo-til-alt-periode.
buffalo blomkål
(2-3 pers.)

1 blomkål
1/4 rød peberfrugt
50 g smeltet smør
1 dl mandelmel (hjemmemalet)
2 tsk hvidløgspulver
½ tsk tabasco/ stærk chilisauce
½-1 tsk røget paprika
1 tsk salt

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 200 grader.
2) Del blomkålen i små buketter og skyl godt.
3) Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med papir.
4) Skær peberfrugten i tern og kom i en minihakker.
5) Tilsæt mandelmel, smeltet mør og krydderier og blend til en grød-agtig masse.
6) Fordel massen med en ske på blomkålsbuketterne.
7) Bag blomkålen ved 200 grader i ca. 20 min.


tip!
Servér de skønne buffalo blomkål med den cremede fetadip som tilbehør til kød eller blot som en grøn snack. På snackbordet kan også suppleres gnavegrønt, ostechips og guacamole ;)

 

Velbekomme!

P.S. Husk du kan vinde de eget eksemplar af 'MÆT & GLAD med LCHF' lige her

1 kommentar:

  1. Mmm.. Jeg bemærkede også straks denne opskrift i bogen. Det ser jo vold-lækkert ud! :P Og så er man vel på en eller anden måde, altid på jagt efter nye 'blomkålsforklædninger'..? ;)

    KH. Katrine

    SvarSlet