![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP6RKVuSP6mLVHpS73COzpUBiNtw6wlDgEXP0DAm_wlr8es9Mj3RV76AtDnBLrQedIXUTQfnf8aY_7GmkTgKlp_iKJYlWWqe9Ibj7_68ALmEMoyFw6pM99NLzlv0zsPMoW7O4GoHWDBrQ/s640/blogger-image-1339116523.jpg)
Lørdagen aftens stod på aftensmad a la tøm køleskabet, inden det søndag blev fyldt med lækre økologiske varer med månedens øko-rabat i Bilka. Heldigvis var der stadig lidt grønt i skuffen, som kunne udgøre aftenens grønne indslag. Med inspiration fra denne opskrift blev resultatet faktisk ganske vellykket.
grøn 'couscous' med ananaskirsebær & mandler
(1 stor skål)
½ lille øko blomkål
½ bt. broccoli (uden stængel)
3 håndfulde frisk spinat
1 bg. ananaskirsebær
1 stor håndfuld mandler evt. ristede
½ dl olivenolie
saft af ½ citron
salt
evt. parmesan
fremgangsmåde:
1) Del blomkål og broccoli i mindre buketter.
2) Blend kålbuketterne til couscous i minihakker eller foodprocessor.
3) Vend olie, citronsaft og friskkværnet salt godt rundt i couscous'en.
4) Snit den friske spinat i strimler og vend i couscous'en.
5) Skyl og del ananaskirsebærrene i to halve.
6) Fordel ananaskirsebærrene sammen med mandler over couscous'en før servering.
tip!
Salaten løftes yderligere med lidt høvlet parmesan på toppen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkOWaRHI4601IKxmWWF5GGxZ2CMCyfNKUfehp04EkrfeUNBTMJS7eejkTDFpb9SYKqhqUsCNYk3hIHGUjlfPH0za_jNrVn5SqY5ihdBHxEeDk2cCKE7JPqYwPdCvjNQ8_6g5l9HBYrNfY/s640/blogger-image--492397690.jpg)
Ork, det ser lækkert ud. Elsker anananskirsebær i desserter, så de må være et hit i salaten!
SvarSletHej Loui!
SletJa, jeg får alt for sjældent købt de lækre bær, men elsker dem i salater. Og så er de jo syrlige, som er noget, der behager mine smagsløg.
KH
- frk. sveske