mandag den 10. februar 2014

grøn 'couscous' med ananaskirsebær &mandler


Lørdagen aftens stod på aftensmad a la tøm køleskabet, inden det søndag blev fyldt med lækre økologiske varer med månedens øko-rabat i Bilka. Heldigvis var der stadig lidt grønt i skuffen, som kunne udgøre aftenens grønne indslag. Med inspiration fra denne opskrift blev resultatet faktisk ganske vellykket. 

grøn 'couscous' med ananaskirsebær & mandler
(1 stor skål)

½ lille øko blomkål
½ bt. broccoli (uden stængel)
3 håndfulde frisk spinat
1 bg. ananaskirsebær
1 stor håndfuld mandler evt. ristede
½ dl olivenolie
saft af ½ citron
salt
evt. parmesan

fremgangsmåde:
1) Del blomkål og broccoli i mindre buketter.
2) Blend kålbuketterne til couscous i minihakker eller foodprocessor.
3) Vend olie, citronsaft og friskkværnet salt godt rundt i couscous'en.
4) Snit den friske spinat i strimler og vend i couscous'en.
5) Skyl og del ananaskirsebærrene i to halve.
6) Fordel ananaskirsebærrene sammen med mandler over couscous'en før servering.

tip!
Salaten løftes yderligere med lidt høvlet parmesan på toppen.


2 kommentarer:

  1. Ork, det ser lækkert ud. Elsker anananskirsebær i desserter, så de må være et hit i salaten!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Loui!
      Ja, jeg får alt for sjældent købt de lækre bær, men elsker dem i salater. Og så er de jo syrlige, som er noget, der behager mine smagsløg.
      KH
      - frk. sveske

      Slet