onsdag den 4. september 2013

maddagbog vol. XXXVIII: lige ved og næsten...

morgenmad (kl. 5.30):
LCHF kokosgrød med peanutbutter, cacao nibs og kanel

frokost (kl. 12.30):
torskerogn med remoulade, kylling & feta i chilimayo på spidskål/ hjertesalat med avocado

aftensmad (kl. 18.00):
pizza-omelet med grøn peber, oksespegepølse, manchego og chilimayo
+ spidskål/ hjertesalat

dessert:
coconut cup med choco peanutbutter

Det blev tirsdagens måltider. Igen med fokus på alt det gode ketosekost. Jeg er virkelig blevet fan af kokosgrøden - da den mætter rigtig godt og ikke bare skal drikkes, som æggemælken. Frokost-favoritten er fortsat kylling i mayo, hvor jeg igen har tilladt mig selv lidt ægte feta. Elsker bare dens salte smag og cremede konsistens sammen med den fede mayo og mættende kylling. Desuden røg der lige en rest den smørstegte torskerogn med remoulade med i madpakken. Jeg har generelt forsøgt at skrue lidt op for mine madmængder de seneste dag, så nu skal der bare lige styr på fordelingen af makronutrienter, så jeg igen kommer i ketose og bliver der ;-)
Aftensmaden blev i den nemme kategori - a la tøm køleskabet. Omelet med smag af pizza skal man ikke undervurderer på en tirsdag efter laang kursusdag på jobbet og efterfølgende træning. Træt i knoppen oven på en masse ny information, tillod jeg også mig selv en lille dessert med peanutbutter (læs: uhm!).

Desværre var det ikke en tiltrækkelig 'fed' dag til, at jeg igen er tilbage i optimal ketose, men meget tæt på!


Ha' en dejlig onsdag!

7 kommentarer:

 1. Hej sveske

  Jeg styrketræner selv meget og undrer mig over, hvordan du kan kombinere ketose og muskelopbygning? Hvor mange gram protein får du dagligt?
  Hilsen Mette :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette,
   Jeg tæller ikke mit proteinindtag, men vil gætte på et sted mellem 1-1,5 g pr. kilo kropsvægt.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Hej Sveske
  Helt rart at se at jeg ikke er den eneste der kæmper for at komme ind i tilstanden når jeg lige kommer svips ud og ja man er IKKE i tvivl. Inden ferien lå jeg lige omkring de 1,5 det meste af tiden og kunne ikke komme på niveau.. ligegyldigt hvor meget jeg talte makronutrienter. Det resulterede i sult og højere protein - skruen uden ende :0( Nu her når jeg faster et par dage ligger jeg jævnt på ca 4.!! Hvilket jo er lidt for højt. En tese kan også være at jo længere tid i træk man er i ketose jo færre ketoner behøver kroppen at producere, den tilpasser mængden. Det blev langt det her sorry.. men så i et interview med Stehpen D. Phinney forfatter af konge bogen "the art and science og low carbohydrate living" forklare hvordan man var nødt til at skrue andelen af fedt højere op jo længere man var i ketose da kroppen ikke kom med så meget mere fra depoterne. Derfor kunne overvægtige mennesker lettere spise mere kød og mindre fedt da en stor del af fedtbenzinen jo kom fra kroppen - gav det mening??
  God dag Hilsen Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Det gav rigtig god mening, tak! Jeg synes nemlig,at mine fedtmængder er rimeligt på niveau med tidligere, men det er åbenbart ikke nok efter denne omgang ude af ketosen.
   Det er vildt at 5:2 får dig så højt op, så må der bare mere grønt og protein på banen, tænker jeg :-D Luksus!
   Nu vil jeg bare gerne tilbage, så min nattesøvn og energi igen er reddet, tak.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Kan jeg godt forstå, hyper vanedannende at sove godt sjovt nok !! best of luck

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Mange tak! Og god spisedag til dig ;-)
   Ha' en skøn onsdag.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Lige over :0) med masser af spinat på !

  SvarSlet