lørdag den 28. september 2013

LCHF grovbrød


Savner du en smagfuld LCHF-brøderstatning på weekendens morgenbord? eller måske under dit yndlingspålæg? Et lækkert grovbrød som dette har masser af anvendelsesmuligheder og det kan laves på under en time. Nyd det med tandsmør med god samvittighed - og har du som jeg svært ved at nøjes med en eller to skiver, kan det med fordel fryses ned i skiver, som så kan tages op efter behov.
Desuden er jeg ret sikker på, at det også vil falde i smag hos det brødspisende publikum, da det er langt mindre ægget i smag og konsistens end mange andre brøderstatninger.
Opskriften har jeg for længe siden set hos Piskeriset. Jeg har ændret en smule og tilpasset til indholdet af mine skabe. Opskriften er ret fleksibel og du kan bruge lige det mælkeprodukt og de frø/ kerner, som du måtte have på lager.

LCHF grovbrød
(1 mellemstort brød)

4 æg
100 g græsk yoghurt (eller kokosfløde for mælkefri)
½ dl olivenolie
100 g kværnet sesamfrø
50 g kværnet hørfrø
50 g chiafrø
2 spsk hele hørfrø
5 spsk solsikkekerner
2 spsk FiberHUSK
1 tsk groft salt
2 tsk bagepulver
evt. blå birkes til drys

fremgangsmåde:
1) Pisk æggene luftige med græsk yoghurt.
2) Bland de tørre ingredienser.
3) Tilsæt de tørre ingredienser sammen med olien til æggene og pisk til ensartet masse.
4) Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir.
5) Bag brødet i 30-40 min. ved 160 grader varmluft.

 
det lækre brød klar til ovnen...

 
 færdigbagt grovbrød uden den tunge fornemmelse i maven

 
lækre skiver af groft brød klar til en ostemad :-P


Velbekomme!

13 kommentarer:

  1. Hvir ér det fint pyntet - det øger da lige appetitten! Lækkert!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette,
      Ja, vi spiser jo også med øjnene og så elsker jeg birkes - selv om de altid drysser over det hele ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det ser lækkert ud - det må prøves! God weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Du bager bare løs og meld gerne tilbage, hvordan dit resultat bliver, om det falder i smag...
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Uhm!! Det ser alt for lækkert ud. Jeg tænker allerede på, hvad jeg har af kerner og frø i skabet :) God weekend til dig.
    KH Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Det blev ganske lækkert - og er faktisk også lidt farligt at have liggende, selv om det er i fryseren...
      God mandag til dig!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Fik bagt brødet med udgangspunkt i din opskrift, men i mangel af sesamfrø, ville jeg putte sesammel i istedet. Det endte dog med at jeg tilsatte mandelmel, da jeg tog fejl af poserne fra funktionel mad. Men godt blev det! Tak for inspirationen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
    2. Hej Malene,
      Dejligt, at du havde succes med opskriften.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Det ser rigtig lækkert ud, og endelig en LCHF opskrift uden kokos og nødder/mandler! Den skal jeg helt sikkert prøve :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne Sofie,
      Ja da - den er helt fri for mandler og kokos, så håber, den falder i din smag?
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  6. Jeg har fundet en anden opskrift på sindsygt lækkert brød som jeg synes I skal smage.
    Den kan ses på denne side:

    http://nyeboller.dk/opskrifter/grovbrod/#comment-40
    Jeg tror I vil blive glade for den.

    Annika

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annika,
      Tak for tippet - brødet falder dog ikke helt i LCHF-kategorien, da det indeholder high carb korn/ mel.
      Brødet i opskriften her er low carb og glutenfri.
      KH
      - frk. sveske

      Slet