onsdag den 25. september 2013

maddagbog vol. XLI: back to basics...

morgenmad (kl. 6.30):

frokost (kl. 13.00):
kylling & ægte feta i chilimayo + grønt

aftensmad (kl. 17.30):
fede kyllingedeller med mayo, salat, avocado, jalapenos og agurk
+ lidt for mange flæskesvær

Det er efterhånden lidt siden, jeg har lagt en maddagbog op herinde. Jeg har ikke haft alt for meget struktur på mine måltider og det er meget blevet til nogle sammenskuds-løsninger med rester og 'madder' på kerneknækbrød og lignende. Det er for såvidt også fint, men det kan bare give for lidt mæthed og dermed for mange snacks. 
Derfor forsøgte jeg i går igen at tage skéen i den anden hånd og luge ud i brøderstatninger og snacks. I løbet af dagen har jeg dog kunne se, at jeg lige skal finde den rigtig størrelse hovedmåltider igen, for jeg var blevet ret så sulten, da den stod på aftensmad, så der blev suppleret med lidt for mange flæskesvær.
Min morgenmad de sidste par dage har stået på lasagne, da det var det, jeg havde lyst til, ved et kik i køleskabet. Kroppen har vist trængt til proteiner eller noget. Lasagne til morgenmad i selskab med kakaomælk aka LCHF æggemælk med kakao kan i hvert fald anbefales. Det giver en fantastisk mæthed.
Frokosten må vist snart være en klassiker i min maddagbog, nemlig min dejlige kyllingesalat tilsat ægte fed feta af gede- og fåremælk.
Aftensmaden er endnu en genganger, nemlig de fede kyllingedeller, som jeg fik lavet ved søndagens køkkenforberedelser til denne uge. Det er bare en life-saver, når hverdagsprogrammet kan blive lidt presset. Det var det hos mig i går med træning efter arbejde og dermed hurtig aftensmad, inden min tid hos zoneterapeuten.
Alt i alt en dejlig LCHF-maddag, hvor det næsten lykkedes at holde mig til tre hovedmåltider.

God onsdag til jer derude ;-)

4 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER dine maddagbøger - det inspirere mig så meget til hvad jeg skal lave ;)
  Ja de der brøderstatninger er farlige -de flytte fokus fra at spise rigtigt mad...
  men jeg må indrømme jeg savner lidt nødder som jeg ikke har haft den sidste måned....men lige om lidt så skal der købes LIDT ind .
  kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette,
   Dejligt, du kan finde inspiration i maddagbøgerne - satser også på, at de kommer til at figurere herinde mere regelmæssigt.
   De hjælper mig i hvert fald til at holde ved de gode vaner.
   Det er lidt skægt, for jeg savner ikke nødder i min mad, men en ostemad kan jeg derimod godt komme til at savne. Nu satser jeg på, at det kan ryge ud af bevistheden ved at ligge i fryseren (både ost og brød), så det skal aktivt tages frem, når lysten er der. Det var noget svære med kerneknækbrødet lige ude i dåsen i køkkenet.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Mums, det ser virkelig lækkert ud! :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Emilie,
   Tak skal du have. Maden var lækker, selv om jeg savner dagslyst til billederne om morgenen :-P
   Det lever vi med og en ny maddagbog kommer snarest.
   KH
   - frk. sveske

   Slet