torsdag den 26. september 2013

LCHF lyn minipizza


Aftensmad på ti minutter - jeg er fan! Lyst til pizza? Ja tak, og den kan hermed laves på ingen tid og er ganske LCHF-venlig - total win win. Har du som jeg snittet grønt klar på køl, er det bare at piske bunden sammen og bage den på panden, mens ovnen varmer op til den afsluttende gratinering. 1-2-3 pizza.
Bunden kan laves med diverse kværnede kerner/ frø/ nødder, som blot er med til at give ægget noget bid og struktur sammen med fiberHUSK'en. Jeg brugte en blanding af hørfrø/ sesamfrø og solsikkekerner. Bunden er meget neutral, men rigtig god til at agere pizzabund. Smagen kommer af dit yndlingsfyld og masser af oregano, som det hører sig til på en pizza.
Det er ikke sidste gang, jeg bikser en lyn pizza sammen efter denne opskrift, som er inspireret af den svenske blogger,  Lisa/ chewpakka.se. Du skal derfor heller ikke snydes for opskriften lige her.

LCHF lyn minipizza
(1 minipizza)

bund
1 æg
2 spsk kværnet kerner/ frø/ nødder
½ spsk fiberHUSK
et drys salt
1 tsk kokosolie

fyld - forslag
tomatpuré evt. krydret
oregano
peberfrugt
champignon
chorizo
ost

fremgangsmåde:
1) Pisk ægget sammen med en gaffel.
2) Tilsæt de øvrige ingredienser til bunden og pisk godt med ægget.
3) Varm kokosolien op på en pande.
4) Steg pizzabunden gylden på begge sider.
5) Læg bunden på et stykke bagepapir på en bageplade.
6) Top med dit yndlingsfyld.
7) Gratinér pizzaen ved 200 grader til osten er gylden (ca. 5 min.).

den gyldne bund klar til fyld

et styk pizza klar til ovnen

pizza på ti minutter

grab a bite


Velbekomme!

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Maria,
      Jeg er helt enig. Det er nem og lækker pizza på ingen tid. Perfekt til de travle dage!
      Ha' en skøn fredag.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hej
    Jeg har efterhånden prøvet flere lchf-pizzaer og indtil videre er favoritten med halloumibunde, men herhjeme savner vi stadig den sprøde pizzabund - denne her ser lidt sprød ud. Er den det??? (Krydsede fingre for så skal den prøves:-) )
    Mvh Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Uh... Jeg har ogs¨netop købt en Halloumi, som er tiltænkt pizzabunde...
      Jeg vil ikke sige den er sprød sprød, men den har mere konsistens end blomkålsbunden. Det er dog blot en omelet med fiber, så den er stadig svampet.
      God fornøjelse med opskriften ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. når der står kværnet korn, kan man så tage nødder og blende? eller skal de bare knuses fint? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Det er blot nødder/ kerner/ frø malet til så fint som muligt i en minihakker el. lign.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Det var da en genial måde at lave pizza på :-) !

    SvarSlet