torsdag den 22. august 2013

maddagbog vol. XXXIV: fedt vs fristelser 1-0

morgenmad (kl. 6.30):

frokost (kl. 13.15):
+ simpel coleslaw (aka spidskål i mayo/eddike)

aftensmad (kl. 17.45):
low carb burger på grøntsagsbrød a la madbanditten hos mor & far 
(der røg ½ ekstra grøntsagsbrød, bacon, mayo og grønt ned, for at blive mæt)

Det var så lige et kik på mine øvrige måltider i går, onsdag. Igen stort set mælkefri (læs: nu på 3. uge) - min mor havde puttet en smule ost i grøntsagsbrødene, som er lavet efter opskriften i Jane Faerbers bog 'LCHF - Spis dig mæt & glad' ;-) Det har været en stor succes at forære hende et eksemplar, selv om hun ikke er LCHF, så afprøves de forskellige opskrifter og hun laver gerne et LCHF- alternativ, når jeg kommer til mad. I går var der hjemmelavet burger på menuen, inden vi (læs: mine forældre, bror, kæreste og jeg) drog mod Frøbjerg Festspil, så der var lavet grøntsagsfladbrød til hende og jeg - det var ikke lige et tillokkende alternativ til burgerbollerne hos de tre herrer i selskabet. Min sult/ appetit var lidt større end sædvanligt, tror jeg - eller også var det blot en gardering mod aftenens senere sukkerholdige indslag, at jeg spiste mere end den ene portion på billedet ovenfor. Jeg skulle være sikker på ikke at blive fristet af stor slikpose og min mors hjemmebagte kanelsnegle. Det lykkedes heldigvis fint - jeg nød et par krus the og kunne gå mæt og tilfreds (læs: men meget sent) i seng.
Desuden havde jeg i går hviledag fra min træning, så måtte lige kæmpe lidt for at komme udenom snack'en om eftermiddagen - heldigvis var der en ugentlig rengøring at muntre sig med - win win eller noget.
Frokosten i min madpakke stod på dejlige rester - jeg har sagt det før: jeg elsker rester. Måske blev kombinationen lidt underlig, men helt ærlig - den peanutdip gik rigtig godt til de fede kyllingedeller. Godt med fedt på menuen - og indrømmet, jeg er vist blevet afhængig af MAYO ;-P
Min start på dagen blev med en gang lækker kokosgrød, som jeg delte med jer til morgen. Det er/ var ikke sidste gang - fik også en lille portion denne morgen (læs: perfekt anledning til en klat peanutbutter, som er min guilty pleasure).
Gårsdagens måltider var i hvert perfekte til at sikre høje ketoner i blodet. Her til morgen målte jeg 3,3 mmol/L. Det er altså højt på 12 timers faste - kunne være lidt interessant at se, hvordan det tal så ud efter 16-24 timers faste. 5:2-konceptet frister stadig, men for nu bliver det mælkefri, som heldigvis har sat en smule skub i vægttabet (læs: mere om det en anden gang).

Go' aften derude!

4 kommentarer:

 1. Sådan for en lækker dagsmenu og så ovenikøbet i fuld ketose - henviser til din side hvis nogen antyder at ketose kost er kedelig.. Yummi ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Tak skal du have. Ja, ketosen er fuld ud kørende her fortsat - loove it!
   Du skal være velkommen til at linke herind.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Jeg elsker dine madbilleder, sveske! Virkelig inspirerende:) Har lige henvist en veninde til dine fantastiske maddagbøger for at hjælpe hende i gang med lchf ... og har så siddet og kigget alle sammen igennem. Det var en fornøjelse. Kiggede også for sjov skyld på de første indlæg du havde på bloggen. Der er vel nok sket meget på madfronten siden 2011, hva?! ;)

  SvarSlet