onsdag den 7. august 2013

maddagbog vol. XXXI: ketose uden komælk

morgenmad (kl. 6.30):
2 stk. kokosplätter med kylling i mayo/ Urtekrams choco peanutbutter og
½ lchf æggemælk med kakao og kanel 'on the side'
 
frokost (kl. 13.15):
kylling & ægte feta i mayo med crispy bacon, salat, avocado, tomat og agurk
preworkout snack (kl. 15.15):
2 stk. mini snickers
 
aftensmad (kl. 17.45):
omelet af 2 æg med Hanegal oksespegepølse og grøn peberfrugt 
med mayo og hot sauce + tomater i pesto

dessert (kl. 18):
25 g mørk chokolade med 85 % peanutbutter aka my guilty pleasure

Det var mine måltider tirsdag. Skønne, fede hovedmåltider, men lidt for meget snack'en. Chokoladen er min nye afhængighed, nu hvor komælken er røget ud. Jeg har en tendens til at forkæle mig selv lidt for meget - undskyldningerne er 'nu har eller skal jeg jo også træne' og 'når jeg nu ikke kan spise ost'... Det håber jeg lidt, jeg kan få lagt på hylden for de ekstra snacks gavner ikke mit fedttab/ vægttab. Jeg tillader mig selv oste af gede-/ fåremælk samt lidt smør, så der var ægte feta i dagens frokostsalat. Det hjælper lidt på mit ostesavn - som allerede er meget stort, men i baghovedet ligger ønsket om at udelukke det helt (læs: og ikke skrue chokoladeforbruget tilsvarende op).
Angående ketosen så trives jeg altså godt med de meget fede måltider og mine mavesmerter efter morgenmaden er forsvundet efter at jeg igen spiser morgenmad tidligt hjemmefra, inden jeg tager på arbejde. Det er dejligt, jeg fornemmer også fordøjelsen er i bedring, så måske det kan give motivation til mere mælkefri.
Morgenketonerne ligger i hvert fald stadig højt...

Go' onsdag derude!

4 kommentarer:

 1. Det er helt sikkert mig som har misset et indlæg her i løbet af sommeren, men vil du ikke lige genopfriske hvad grunden til at du nu dropper mælkeprodukter, er?

  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette,
   Det er helt okay.
   Mit ønske om fedt-/vægttab udebliver trods stabil ketose.
   Og min fordøjelse har ikke været helt tilfreds. Begge dele skulle udelukkelsen af mælkeprodukter gerne hjælpe på.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Jeg er ny på din blog. Men et tip du måske kan bruge ved oste savn er gedeost på rulle. Skær den i skiver og steg den på panden eller i ovnen til de bliver sprøde. De er så lækre og selv min søn på 2 år elsker dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle,
   Velkommen til ;-) Dejligt med nye læsere og tips kan jeg altid bruge. Jeg har faktisk tænkt på den der gedeost, men frygter lidt at smagen er skarp a la en skimmelost? Har ikke smagt den tidligere - kun fedemælk i min fetaost. Den må nok have et shot en dag - heldigvis kan min elskede manchego afhjælpe lidt oste-cravings.
   KH
   - frk. sveske

   Slet