onsdag den 14. august 2013

LCHF i Berlin

Her søndag til tirsdag har kæresten og jeg besøgt den tyske hovedstad, som vi begge er meget glade for - derfor også vores femte/ sjette besøg og ikke det sidste.

Af erfaring bruger vi gerne tripadvisor.dk til at finde spisesteder anbefalet af andre dernede. MEN det er langt fra alt, som er lige LCHF-venligt. Det har ikke været altid afgørende for mig at spise LCHF på ferie, men pt er jeg ret motiveret for at holde mig sukkerfri og begrænse komælk og snacks. Det vigtigste først - aftensmad.

SAUVAGE
Derfor spurgte jeg også mine søde følgere på #instagram til råds - det betød at vi afprøvede en ny Palæo-restaurant i byen søndag aften. Sauvage ligger i Kreuzkollner Kiez-kvarteret, som ikke lige er et sted, vi ellers ville komme forbi, så hermed er tippet givet videre. Dog var menukortet ikke helt som på nettet, da de arbejder på at åbne endnu en restaurant senere på måneden, som skal være med lidt dyrere retter. Vi kastede os dog ud i hver tre retter, da sulten var stor og retterne er ikke for store - slet ikke til en fuldvoksen mand. 

min menu
forret - crackers med tre dips
hovedret - artiskok på ratatouille med kokosbechamel
dessert - carobkage med karameltopping og hasselnøddesalt

Okay, jeg manglede fedt og røg ret sikkert ud af ketosen på den bekostning, men alt på restauranten er 100 procent sukker- og mælkefri, så det overlever jeg.


kærestens menu
forret - salat med kæmpe reje og vandmelon
hovedret - dampet hvid fisk med krydrede søde kartofler
dessert blåbærgele med kokoscreme, kokosmakron og ribs

Desværre var hovedretterne ikke særlig varme - meget ærgerligt, når der nu ellers er lagt så gode hensigter bag retterne. Jeg vil gerne vende tilbage - og afprøve den kommende restaurant i håb om, mere gods i retterne. Kæresten skal dog nok lige overtales lidt, da han fortsat var sulten efter de tre retter, som mest egner sig til en pigefrokost og ikke en stor stærk mand.

SAUVAGE, Pflugerstrasse 25, 12047 Berlin.

Midtown Grill
Mandag aften havde vi booket bord på Midtown Grill til vores andet besøg. Vi havde tidligere spist rigtig lækker og mør bison filet det og da vi elsker en god steak var det oplagt at vende tilbage. Denne gang afprøvede vi det ypperste stykke kød på kortet - wagyu. Omg! Det er det lækreste, møreste og mest velsmagende stykke kød, jeg har smagt. det er et dyrt stykke kød, men alle pengene værd! Tilberedningen var i top og jeg nød godt af sprødstegt fedt med kulsmag.Desuden blev der suppleret med kryddersmør, bearnaise og grøn salat i ranch-dressing. Skøn luksus-aftensmad endnu en gang hos Midtown Grill.

Midtown Grill, Ebertstrasse 3, 10785 Berlin (lige ved Potsdamer Platz).

Dermed klarede jeg mig nogenlunde fint med low carb ved de to gange aftensmad ude. 
Frokosten er altid et problem dernede, da vi er på farten og det low carb-venlige udbud er meget begrænset. 

Dean & David
Denne gang var jeg dog blevet tippet om et salatsted nær vores hotel. Heldigvis passede det ind i vores færden at besøge stedet til frokost mandag. Jeg spiste en lækker salat med grillet kylling og grøntsager, som heldigvis var godt smurt ind i olie, for trods dressingen savnede jeg fedt. Brødet røg ud til siden og medbragt vand blev nydt til, mens kæresten fik en sukkerfri cola til sin curry.

Dean & David, Kurfurstendamm 21, 10719 Berlin.

På vej derned havde vi madpakke med, så der nød jeg endnu en kylling i mayo og grønt.Forberedelse er nøglen til sunde valg. Det er også derfor jeg gerne researcher lidt restaurantvalg på forhånd, når jeg ikke selv kan stå for maden.

hotelmorgenmad
Morgenmaden blev indtaget på hotellet, hvor det var med i prisen. Udvalget var egentlig pænt, men ikke LCHF-venligt. Jeg fik en smule kedelig røræg, lidt skinke og tomat i selskab med kokosolie med the ;-) Det var min redningsplanke.

Berlin Mark Hotel, Meinekestrasse 18-19, Berlin.

Jeg har manglet fedt og ketosen er vist røget en tur mandag/ tirsdag*, men for mig var det et succeskriterie at nyde lækkerier uden sukker, mælk og chokolade. Sidstnævnte er det, jeg har haft mest lyst at gribe ud efter, når kæresten har spist frokost nummer to eller proteinshake/ -bar om eftermiddagen. For mig er det dog blevet til tre hovedmåltider med vægt på aftensmaden. Succes!

Hermed lidt tips til, hvordan man kan spise LCHF i Berlin.


*NB! Skulle jeg have været en tur ude af ketosen, så er jeg i hvert fald tilbage igen, med morgenens måling på hele 2,8 mmol/L. 2 kommentarer:

 1. Intressant reportage från Berlin.
  Också trevligt att se att lchf växer i Danmark.

  Vänliga hälsningar
  Jon Jonsson
  Växjö/Sverige

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jon,
   Dejligt med en kommentar fra det svenske.
   Ja, vi danskere tager mere og mere til os fra LCHF - det er i hvert fald flyttet ind hos mig for at blive.
   Håber, du får glæde af Berlin-tips'ene ;-)
   God weekend.
   KH
   - frk. sveske

   Slet