søndag den 4. august 2013

kokosplätter med chia & kanel (mælkefri)


Søndag er altså pandekagedag hos mig. Nu er udforingen så, at de gerne skal være mælkefri. Derfor blev de lækre kesoplatter i dag til kokosplatter ved at erstatte hytteosten med fed kokosfløde. Desuden stegte jeg platterne i kokosolie frem for smør, selv om jeg egentlig tillader mig selv lidt smør, som eneste komælksprodukt. Konsistensen på dejen bliver fin omend at pandekagerne er en smule grå i det. De søde med kanel og vanille er dog klart pænere end de neutrale, som jeg lavede de første par stykker til at spise med pålæg. De er mere tamme/ flade i smagen end kesoplatterne, men med smagfuldt pålæg agerer de blot 'brøderstatning'. Den søde udgave med kanel og vanille samt eventuelt lidt kokosmel er lækker svampet og sød til morgenbordet eller en snack.

kokosplätter med chia & kanel (mælkefri)
(12 små stk.)

1 ds kokosmælk - den fede kokosfløde (200-225 g)
4 æg
2 spsk chiafrø
1 spsk HUSK/ loppefrøskaller
et drys salt 
1 spsk kanel
1 tsk vanillepulver
evt. 1-2 spsk kokosmel

fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne sammen i en skål - gem kokosvandet og tilsæt, hvis dejen bliver for tyk undervejs.
2) Varm kokosolie op på en pande ved middelvarme.
3) Steg små pandekager til de er gyldne på begge sider - de er klar til at vende, når overfladen har 'sat sig'....enjoy!

4 kommentarer:

 1. Mm, de ser lækre ud - de er sat på min to-do-liste, når jeg får samlet mod til at gå mælkefri i en periode. Glæder mig til at følge dig og inspireres af din mælkefriperiode!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   De er bestemt en værdig erstatning for kesoplätterne i en mælkefri kost ;-)
   Du skal være meget velkommen til at følge min kreativitet her i den mælkefrie periode.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. De ser virkelig lækre ud!!
  Men hvorfor er det nu lige at det skal være mælkefrit? Har set flere rundt omkring i bloglandet der prøver det af.. er mælkeprodukter en hæmmer for vægttab? Eller er det fordi du tænker du ikke kan tåle det?
  Vh Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stine,
   Det blev de også, selv om jeg synes bedre om kesoplätterne, men man man vænne sig til meget.
   Mange mælkeprodukterne kan være en benspænder, når det kommer til vægttab. Desuden er min fordøjelse ikke helt tilfreds, så nu forsøger jeg mig lige uden komælken for en stund (læs: selv om jeg savner OST allerede!!!)
   KH
   - frk. sveske

   Slet