fredag den 31. oktober 2014

bundløs tærte med kylling & broccoli (lowcarb og mejerfri)


Så er mørket for alvor kommet og lægger sin som en skygge over billederne her på bloggen. Når det så er sagt, så elsker jeg den mørke tid med masser af hygge og stearinlys. For en tid må I derfor leve med billeder taget i skæret af kunstigt lys. I hvert fald vil jeg gerne forsøge at bringe opskriftdelen tilbage på bloggen - den har svigtet lidt den seneste tid. Min kreativitet i køkkenet svigter i perioder, så der dykker jeg selv ned i arkivet herinde og laver gamle kendinge. Her ligger det kreative så oftest i, at erstatte eventuelle mælkeprodukter.

Tirsdag aften skulle aftensmaden være noget med æg, da vi lige havde fået ny forsygning fra vores ægge-pusher og kød-lageret i fryseren udtyndes efterhånden. Desuden var indholdet af grøntskuffen lidt svigtende - skulle jo også have salat. Heldigvis har vi altid frossen økologisk broccoli på frost - og i denne ret, vil jeg påstå, at det ikke gør den store forskel. I hvert fald så brugte jeg en pose frossen broccoli, men du kan sagtens erstatte med et frisk - hvis du skulle være så heldig, at nogen (tsk tsk...) har fyldt din grøntsagsskuffe.

Valget faldt på en bundløs tærte - eller bagt æggekage om man vil. Det er virkelig nem hverdagsmad. Bare i fadet med ingredienserne og så kan der laves tilbehør, mens den bundløs tærte hygger sig i ovnen.

Denne ret er måske ikke lige en fredagsret, men en nem hverdagsret til næste uges madplan eller som backup, når madplanen svigter ;) God weekend.

bundløs tærte med kylling & broccoli

(2 pers. aftensmad + madpakke)

250 g kyllingefileter
500 g broccolibuketter, frisk eller frossen
50 g chorizo i små tern (kan udelades)
½ tsk paprika
salt+ peber

æggemasse
6-7 æg
2 dl fuldfed kokosmælk
½-1 tsk paprika
salt+peber

fremgangsmåde:
1) Skær kyllingfileterne i små tern og brun dem på en pande med lidt paprika, salt og peber.
2) Kom kyllingeternene i bunden af et ovnfast fad.
3) Fordel broccolibuketterne ovenpå kyllingen.
4) Rist evt. små tern af chorizo og fordel dem ovenpå broccolien.
5) Pisk æg, kokosmælk og krydderier godt sammen i en skål.
6) Hæld æggemassen over fyldet.
7) Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 30 min. - mærk efter, om æggemassen har sat sig i midten.

tip!
Bliver tærten meget mørk i overfalden kan du med fordel lægge et stykke staniol over undervejs


Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Lyder rigtig lækker!
    Kan man fryse den og hvor længe kan den holde sig i køleskabet? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille,
      Jeg har ikke prøvet at fryse den, men kan fint holde 3-4 dage på køl.
      Nem at tage med i madpakken eller spise til morgenmaden, når der ikke er tid til at 'starte fra bunden' hver morgen.
      KH
      - frk. sveske

      Slet