Tidligere på måneden udkom kogebogen 'GASTROMAND - Spis og drik som en mand!' af de fire fyre bag gastromand.dk. Som madblogger der det lidt svært at lade bøger udgivet af bloggere gå ens næse forbi - sådan har jeg det i hvert fald. Det ligger nok lidt i madbloggerens væsen, at være nysgerrig omkring mad og nye kogebogsudgivelser - særligt, når det lykkes blogger-kolleger at bringe deres værk over i bogform.
I hvert fald, så vil jeg gerne give kogebogen et par ord med på vejen - selv om den er henvendt til mænd, og jeg dermed falder uden for målgruppen. De indrømmer dog selv, at kvinder sagtens kan være med - om ikke andet til at nyde den lækre mad.
Indpakningen er lækker - simpel hardback med flot kobbertryk. Præsentationen er indbydende. Opskrifterne er prydet med lækre billeder af maden i en ret så æstetisk servering, så også her bliver der kælet for maden og ikke kun, når det gælder råvarer og tilberedning.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipLtXLnFkfymjXnPkl2rsMpcMLix7eOAyPboARcPLQ6YRm_L-evagjQzrRbJ7K9-8vlEcJ9ADPODZmJzLDxk6FIWp4Wg-ML7hTq9pSPaOauWxmpr_GoJuzkqUDEa8Sqg2Qxvho1Cc0v6M/s640/blogger-image--805721400.jpg)
Bogen indledes men en kort præsentation af de fire fyre og ikke mindst deres maskinpark, hvor alt det lækre køkkengrej har deres helt egne kaldenavne - se det er mandehørm. Det lyder lige som noget sejere at køre en dej på bjørnen frem for røremaskinen. Derefter kommer det ikke som nogen overraskelse, at bud nr. 6 i deres 10 bud er 'Gå aldrig ned på udstyr'.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1Yo6vBMPsEEK3-_ud31e0vwvOjPk5zOeO8KRjHzPgH_9rF54l85gEQ_qAP8253hHPiBY-81OJaIorfJnSn4C3-rHy0XCldQBY6AzCnizGCg0dqykx2W4c5lGxbjTgr18fEECV5PR85n4/s640/blogger-image--1401827046.jpg)
Herefter følger 10 kapitler med 8 opskrifter i hver. Der bliver præsenteret opskrifter til enhver lejlighed bl.a. Herrefrokosten, Daten, De lyse nætter, Tømmermændene og Højtiderne. Sidstnævnte nævnte leder typisk tankerne hen på jul og påske, men her er der i stedet tale om mad til mændenes sportsbegivenheder; Tour de France, Super Bowl etc.
De fire fyre lægger i den grad op til at spise og drikke som en mand, men der lægges også vægt på gode råvarer som ingredienser i mad lavet fra bunden.
Der er en god variation af både simple og mere eksperimenterende retter. Når det så er sagt, så er der altså tale om gastronomi i sin helt egen klasse. Med denne bog kan madnørden hente ny inspiration og eksperimentere i køkkenet med nye tilberedninger, udstyr m.m. Selv er jeg lidt vild med tømmermændsopskrifteren, hvor jeg gerne vil afprøve Club Nuggets og Chilidog'en.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXvetIND0NHjqti-LRuC98fLgX8mX_0guT3ABMAm-JQWeTB18xJkkvozbPeF5LWd78DzbsbnUqwUfcCCrhsy4VaQtBM6LvcV-422LLr_5JRKnvFph0rNF54A5DJCroRTOHWZqhkHEUIgk/s640/blogger-image-1625762687.jpg)
Køb bogen til den madinteresserede
Titel: 'Gastromand. Spis og drik som en mand!'
Forfattere: Anders Damm, Mads Schytte, Brian Lambæk & Klaus Kjeldsen
Forlag: Politikens forlagVejl. udslagspris: kr. 300,-
God læselyst!
TAK!
til Politikens forlag for sponsorat af anmeldereksemplar. Anmeldelsen af bogen er 100 % udtryk for min egen holdning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar