mandag den 16. juni 2014

whole30 dag 27-28

Nu lakker det mod enden af min Whole30 :) Uha, jeg glæder mig til chokolade - ej, det skulle jo ikke slippe ud. Sandheden er dog, at det bliver nok det første ikke-Whole30, som jeg kommer til at sætte tænderne i. Nu har jeg også overlevet endnu en weekend i selskab med kærestens halve kilo bland-selv-slik på sofaen og IS! Jeg rundede 1 år uden sukker søndag - og aldrig har jeg haft så meget lyst til kemi slikket fuld af sukker. Det er jeg tilbøjelig til at give Whole30 skylden for. Måske kunne jeg have optimeret mere på min Whole30 for at få øget mæthed? Jeg ved ikke, hvad det er, min krop savner - tænker måske flere kulhydrater. Og det er derfor jeg craver de hurtige kulhydrater. Jeg gætter bare og nok mest for at finde en retning at gå i efter Whole30. Den tid den sorg eller glæde, fristes jeg til at sige, men først et kik på min kost de sidste par dage.

dag 27-28
Jeg ønsker mig stadig en velfungerende fordøjelse, øget energi og fysiske ændringer. Målebånd og vægt må vise, om der er sket noget. Jeg mærker ikke de store ændringer på tøjet. Kan ikke lade være med at tænke, om det er mit lavere aktivitetsniveau, der spiller ind her. Sidstnævnte burde da også regulere den appetit, men den er stadig stor og jeg spiser nemt tre store måltider om dagen. Nyder dog at kunne lægge dem lidt tættere i weekenden, så jeg ikke skal ignorere en rumlende mave. Med rumlende mave forventer jeg også, der er sket lidt på det fysiske billede - og det bare er mig, som er blind på spejlbilledet. Omvendt vil jeg sige, det er en befrielse ikke at skulle tage stilling til tallet på vægten ugentligt eller endda dagligt. 2 dage mere, så bliver jeg meget klogere.
Indtil da har jeg spist lækker mad og igen nydt søde danske jordbær over weekenden - elsker dem. Elsker også de mange grøntsager - og er glad for at den søde og sprøde gulerod er kommet tilbage i min kost. Jeg har stadig en tendens til at tilføje nødder - ja, faktisk kom de på tallerknen til alle tre måltider dag 27. Summen af laster er konstant - og nødderne er nok min nye last...hmm...


Dag 28 bød ligeledes på tre lækre måltider. Jeg fik lavet en god grydefuld kødsovs, så der var varm mad til frokost og lækre rester til den kommende uge. Kødsovs til morgenmad er et hit og så er det nemt at have i portioner på frost til lige at tage op aftenen inden.
Aftensmad blev kærestens grillet kylling - da han altid laver en ordentlig omgang, så der er til hans madpakker. For en gang skyld spiste jeg kun ekstra grønt i forhold til den portion, der er på billedet.


Med weekend og længere aftener er det virkelig blevet tydeligt, at min uro i benene er vendt tilbage, øv! Det oplevede jeg kun yderst sjældent på LCHF. Måske det ikke er kosten, men mindre aktivitet? Jeg har ikke noget bud, men er træt af det og øv over, at Whole30 ikke bare fik mig på vingerne, så der var en masse incitamenter til at fortsætte den hele og rene kost...
Nu gælder det dag 29 og jeg skal bare have de to sidste dage med.

Eat.Real.Food.
Go Whole30!

4 kommentarer:

 1. Jeg bliver så ked af, at du er så så trist. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvor det er du vil hen med kosten? Hvad var det du ville med whole30?

  Det kan godt være, jeg går over en grænse her, men jeg får sådan lyst til at sige...Giv nu slip... og det er så kærligt ment :) Giv slip, tænk lidt mindre og dans lidt mere :)

  Jeg håber ikke, du tager det ilde op. Jeg har bare så svært ved, at du dunker dig selv i hovedet så tit, at det ikke dur for dig. Nu ser jeg jo kun kostsiden af dig her, og der er jo masser andre sider af dig, som jeg slet ikke kender, så måske skulle jeg bare klappe i. Hvem ved, måske du allerede danser rigeligt :D Jeg smutter Sveske, inden jeg træder for meget i spinaten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rikke,
   Det tages bestemt ikke ilde op. Jeg er ikke trist, slet ikke. Blot lidt frustreret. Jeg forventede mig meget af Whole30 (nok også derfor jeg sidder skuffet tilbage), men vigtigst af alt ville jeg gerne luge ud i snacks'ene og da jeg havde droppet mælken føltes skridtet ikke så stort.
   Planen efter Whole30 er netop at slippe alle restriktioner og mærke kroppen. Jeg kan allerede mærke, jeg har fået mere ro på med mindre træning.
   Jeg synes nu ikke, jeg dunker mig selv oven i hovedet. Jeg er bare ikke så klog på min krop, som jeg gerne ville være.
   KH
   - frk. sveske
   P.S. Der bliver ikke danset så meget, men grint en masse, heldigvis!

   Slet
 2. Først TILLYKKE med dit sukkerfrie år- det er så vildt flot! Især med den sukkergris af en kæreste du har :)

  Jeg har tænkt det samme som Rikke, prøv at giv slip. Ikke som i "nu-spiser-jeg-al-den-sukker-jeg-ikke-fik-sidste-år-på-en-gang", men mere bare de gode, sunde ting du har lyst til.
  Jeg har været på 5:2, LCHF og alverdens andre ting og det virkede også i starten, men selvom maven skrumpede en lille smule, så var min krop konstant i uro med dårlig fordøjelse, uren hud, tunge ben, træthed, hormoner i ubalance osv.
  Nu har jeg givet slip. Jeg spiser overvejende sundt med en begrænsning af kulhydrater, men jeg spiser stadig en de gode af slagsen som rugbrød og frugt. Inspireret af dig er jeg 3 gange om ugen begyndt at gå 5 km med en veninde og så styrketræner jeg eller tager jeg et yogahold engang imellem.
  Jeg taber mig lige så stille, min fordøjelse har aldrig været bedre, min hud er i bedring, jeg sover så godt om natten om min cravings efter både sodavand, Nutella og chips er meget begrænset. Da jeg gav slip igen blev det hele bare så meget nemmere:)

  Håber bare, at du finder en vej der virker for dig, så dig og din krop bliver lykkelige sammen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sabina,
   Tak for skulderklappet.
   Jeg har jo også selv tænkt meget ang. de der regler jeg konstant har behov for at sætte op for min kost. Jeg er nok blevet ved med at gribe ud efter dem, da jeg hver gang jeg giver lidt slip tager på og det er ikke 1-2 kilo, men 5-7 kilo på kort tid. Jeg håber dog, at jeg nu efter Whole30 kan give slip på restriktionerne uden at vokse ud af mit tøj (igen).
   Jeg synes allerede, jeg har taget kvantespring mentalt her på Whole30 og min træning er skåret ned. Det må til sammen være store skridt i den rigtige retning for MIN krop.
   KH
   - frk. sveske

   Slet