søndag den 1. juni 2014

anmeldelse: 'Skyhøj forbrænding' af Anna Bogdanova


For et par uger siden udkom endnu en træningsbog, denne adskiller sig dog meget fra de øvrige, jeg har haft i hænderne. 'Skyhøj forbrænding' fangede mig fra første kapitel på grund af Anna Bogdanovas tilgang til træning og alt det uden om, som også har betydning. Hendes tilgang er meget holistisk og det er jeg vild med. Desuden så trykker hun på nogle knapper hos mig - 'siger noget af det højt', som jeg selv skubber væk og ikke vil indse.

Nå, nok om mig til en start, tilbage til bogen.

4x15 minutters træning om ugen er nok! i følge forfatteren.

Det lyder da lokkende i mine øre og min ellers sunde skepsis blev da også hurtigt manet til jorden. Det er som om, at bogen møder dig der, hvor du er. Det skyldes nok den indledende kategorisering af forbrændingstyper. Med en simpel test finder du ud af, om du er type 1, 2, 3, 4 eller 5. Type 3 er den optimale type, som har opnået en krop i balance, optimal energi, effektiv fedtforbrænding, altså en skyhøj forbrænding. Med 7-ugers kuren (læs: jeg er stadig ikke fan af det ord, men det har nok en fælles referenceramme med læseren) rykker du dig fra de øvrige typer mod type 3.
De særlige faktorer som kan hjælpe dig/ din forbrænding og er kendetegnende for din type uddybes i de efterfølgende kapitler/ uger. 


Hver uge er udførligt beskrevet og har få specifikke fokuspunkter inden for træning, kost og restitution - helt uden stramme planer, du skal følge. I stedet handler det om at lytte til kroppen og skabe balance og ro til at starte med. Derefter er der basis for at forbrændingen kan skydes i vejret med mere intens træning fra uge 3, hvor den berømte og berygtede kettlebell introduceres. Netop kettlebells er det eneste træningsværktøj du behøver for at sætte skub i forbrændingen ved bare én times træning om ugen ifølge Bogdanova. Træningen er på et niveau, hvor alle kan være med og der er for hver øvelse angivet et mindre krævende alternativ, da kroppen ikke skal presses unødigt = stresses.

Den skyhøje forbrænding opnås dog ikke ved træning alene (tværtimod), men også kost og restitution er meget udførligt beskrevet for de enkelte forbrændingstyper. Undervejs skrues der op for protein og grøntsager. Du får guidelines til timing af kulhydraterne, så du derved opnår det største udbytte og restitution efter dine træningspas. Restitutionen involverer desuden forskellige vejrtrækningsøvelser og hjernetræning, da hovedet også skal restituere effektivt, så du kan arbejde effektivt.

Sammen giver kost, træning og restitution en skyhøj forbrænding på bare 7 uger.


Træningsprogrammernes øvelser er udførligt illustreret og beskrevet i den sidste del af bogen. Der er også mulighed for at se Anna selv udføre øvelserne på youtube.

Anna Bogdanovas sprog er letlæseligt og helt nede på jorden. Der er ingen fancy betegnelser og indviklet fysiologi, men korte forklaringer af processor og konsekvenser i et sprog, hvor alle kan være med. Bogen er på 224 sider, men de er hurtigt læst og det er nemt at navigere rundt i kapitlerne og genlæse det eller de afsnit, som er relevant(e) for dig lige her og nu.

Vil du være med til at skabe 
 • balance i dine hormoner
 • nedbringe stress
 • øge din styrke
 • berolige dit nervesystem
 • stimulere stofskiftet
 • forbedre din fedtforbrænding
 • skyhøj forbrænding
på bare 7 uger med 4x15 minutters træning?

Uanset, så får bogen mine varmeste anbefalinger, for jeg er sikker på, at du, som gerne vil holde vægten lettere eller måske opnå en stærkere og mere tonet krop, kan finde mange øjenåbnere i bogen. Ingen restriktioner, men en sund livsstil. I like!


'Skyhøj forbrænding', Anna Bogdanova. Politikens Forlag. Vejl. udsalgspris kr. 250,-.

God læselyst!

_____
Tak! til Politikens Forlag for sponsorat af anmelder-eksemplaret.
Anmeldelsen er dog 100 % udtryk for min egen mening om bogen.

4 kommentarer:

 1. Super, jeg har lige bestilt den og glæder mig nu bare til at modtage den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Fantastisk, du kan godt glæde dig.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Super godt indlæg:-)

  Vi sad netop i går og drøftede hvordan vi kunne hæve forbrændingen.
  Jeg havde hørt om at det som sætter stofskiftet i vejret er æbler, æblecider osv. samt at cykle.

  Men det er meget spændende med dit indlæg, sætter da nye tanker i gang.

  Har du lyst til at vinde gode blomster duftende produkter fra Nordic CPH, så har vi en giveaway lige nu:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/vind-produkter-fra-bodycollectiondk.html

  Du er mere end velkommen:-)
  Virker linket ikke, så blot tryk på mit navn.

  Hilsner fra Lasse
  Team Hoffbeck Blog

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lasse,
   Jeg vil helt klart anbefale et kik i bogen - som kommer med mange gode input til skyhøj forbrænding.
   God læselyst.
   KH
   - frk. sveske

   Slet