fredag den 20. juni 2014

tundeller med sennep (mejerifri)


Fisk... er alt for sjældent på menuen hos mig, men det er bare ikke en god ven af mine smagsløg. Skal det være frisk fisk, så kan jeg højst svinge mig op til en fiskefilet. Derudover har jeg altid tun og torskerogn på lager. Nem fisk at have i baghånden, når der mangler proteiner på menuen. Under min Whole30 fik jeg derfor min debut med tundeller, da Whole30 måltiderne nemt kommer til at indeholde lige lovlig mange æg (læs: som også er nemme at have i baghånden). Jeg var meget spændt på, om den lune tun ville behage mine smagsløg, men faktisk så foretrækker jeg dellerne lune, selv om de sagtens kan spises kolde.

tundeller med sennep
(10 stk.)

2 ds tun i vand
2 æg
½ rødløg
2-3 champignon
2 spsk dijonsennep
citronsaft
salt+peber
ghee til stegning

fremgangmåde:
1) Skær champignon og rødløg i helt små tern.
2) Pisk de to æg sammen med en gaffel.
3) Hæld vandet fra tunen og findel det ned i æggene.
4) Tilsæt de øvrige ingredienser og bland godt - brug evt. håndmixeren.
5) Varm ghee op på en stor pande.
6) Læg deller på panden med en spiseske og steg til de er gyldne på begge sider.

Inspiration: Six Pack Blog.Velbekomme!

8 kommentarer:

 1. Ih, hvor ser det godt ud! Jeg har liked den på bloglovin', så jeg kan finde indlægget frem igen :-)
  Kh Cathrine, yogalærer og yogablogger på cathrineyoga.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cathrine,
   Det lyder godt - de er virkelig nemme og lave og lækre. Plus, det er fisk, som jeg ellers spiser alt for lidt af.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Mums - det ser lækkert ud! Har selv lavet torske-deller i aften med karry - men de her ser bestemt ligeså gode ud!
  kh. Pennie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pennie,
   Lækkert! Jeg er lidt alene om at spise fisk hjemme hos mig, så det sker alt for sjældent at der er fersk fisk i køkkenet....
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Du prikker til min dårlige samvittighed ;-)
  Der skal altså mere fisk på menuen herhjemme igen. Jeg tænker, at jeg skal bruge noget af min sommerferie på at udvide min fiskehorisont lidt.
  Jeg har lidt et mantra om, at hvis noget er sundt, så kan man godt spise det, selvom man ikke nyder det imens. Det var i hvert fald sådan jeg tvang min mand til at spise grøntsager, og nu kan han slet ikke undvære dem, så jeg håber den kan overføres på fisken ;-)

  Tak for inspiration :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vikki,
   Velbekomme da! Håber, de falder i smag hos jer også. Jeg spiser virkelig også alt for lidt fisk, men har lidt opgivet mine smagsløg på den front. Jeg ville så gerne kunne lide laks, men konsistensen kan jeg ikke med uanset tilberedning :(
   Jeg er måske sart, men vil gerne nyde maden og kan jeg ikke det, så er det ikke for mig. Tænker lidt som saltvandet - har du brug for det, så smager det fint og slet ikke salt. Kan du ikke få det ned pga. salten, så har din krop ikke behov for det.
   Jeg har også fået påvist, at min krop ikke bryder sig om skaldyr (hos min helseguru), så det er ikke for sjov, at jeg ikke bryder mig om rejer.
   Hov, det blev lidt langt - og om ingenting.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Interessant vinkel på det - det tror jeg sagtens, du kan have ret i!
   Jeg har jo virkelig, virkelig godt af fisk som psoriasispatient, og kan nærmest ikke få nok.
   Jeg tager fiskeolien fra nordic natural om morgenen, men på det sidste har jeg bare kunne mærke, at kroppen ville have mere. Jeg har ligefrem haft lyst til fisk, selvom jeg ikke kan lide det! Det er jo helt skørt :-p
   Men jeg tager det som et tegn på, at kroppen længes, så i dag er der indkøbt laks fra fiskehandleren. Min debut! Jeg har vist smagt noget af det der røgede, tynde laks fra supermarkedet engang, men aldrig et rigtigt stykke af god kvalitet, så det er spændende.

   Og sjov sammenligning med saltvandet - måske er det derfor, jeg lige pludselig ikke synes, at rødspættefileter smager af fisk? :-)

   Slet
  3. Jeg synes den med kroppens signaler og smagen af det man nu indtager er rigtig god. Kæresten rynker hver morgen på næsten af mit saltvand, mens jeg slet ikke synes, det smager af salt...
   Min krop ville også takke mig for mere fisk på menuen, men da ham den lækre ikke lige er med på den front, så bliver det ikke nemmere.
   I øvrigt en lækker laks, du fik lavet. Jeg tror, jeg har prøvesmagt laks på alle måder - det er faktisk ikke smagen men konsistensen, som jeg opponerer mest imod. Some day...
   KH
   - frk. sveske

   Slet