mandag den 7. januar 2013

x!qy:p? system overload (personal stuff)

Puha, sådan en tilstand af 'system overload' er jeg rendt ind i. Årsagerne er egentlig ikke så begribelige også alligevel - men det er en kombination af mange faktorer. Disse udløste en strøm af tårer, da jeg lagde hovedet på puden i går og skulle finde min fredfyldte plads i drømmeland. Tankerne myldrede rundt og jeg var ked af det... Kæresten trøstede det bedste, han kunne (læs: jeg elsker dig så høj, skat) og ville gerne tale med mig om, hvad der var galt. Det er bare svært at sætte ord på...

Nogle dage er jeg vare virkelig træt (læs: som i virkelig træt!) af at være 'voksen'. Voksen i den forstand, at der er en masse ting jeg bør og skal som voksen. Ting, som jeg måske i virkeligheden ikke har lyst til. I min søgen efter øget sundhed, sund energi og mindre behov for 'boblen', hvor jeg lukker mig inde i 'landet lavet af kulhydrater' - er jeg blevet meget bedre til at mærke, hvad der dræner mig for energi og hvad der giver mig energi.
Savn dræner mig... og onsdag denne uge skal jeg igen tilbage i ensomheden. Tosomheden føler jeg forsvinder, når kæresten igen drager på arbejde. Fire uger alene hjemme er altså længe, når det jeg i virkeligheden har mest lyst til, er at skabe en familie i nye rammer og øget tosomhed med ham.
Vores boligsituation/-standard dræner os begge. Vi bor til leje i nogle boligblokke af meget ringe standard og der er ikke meget service at hente til diverse skavanker, som løbende dukker op - det  giver mange irritationsmomenter i det daglige. Løsningen har hele tiden været midlertidig og billig, så vi kunne spare op til et bedre, større, lækkere fælles hjem, når han er færdig med at rejse. Vi har nu boet der i over to år og den midlertidige grænse er ved at være nået. Jeg håber, 2013 byder på et nyt hjem for os.
Humørsvigninger (læs: måske opstået pga. de øvrige faktorer) hos undertegnede dræner mig... Ustrukturerede måltider (læs: manglende lytten til min krop) og som følge deraf for mange snacks i den søde kategori (læs: dog fortrinsvis i den hjemmelavede version) præger altså mit humør. Mæthed giver en helt anden tilfredshed. Der skal vist skrues op for fedtet sammen med fokus på det grønne. Uregelmæssigheder i min cyklus giver også PMS-tendenser og de er i den seneste tid gået ud over mine nærmeste (læs: kæresten, som jeg deler 46 kvm med) og det er bare ikke i orden. Følelsesmæssig stress bør bare nedbringes... Ekstra fedt kan måske også hjælpe her.
Min rodede liste kan jeg sagtens fortsætte, men disse er lige de store faktorer for nuværende.

Heldigvis er der rigtig mange dejlige ting, som giver mig energi:
 • kærlighed, kys, knus, smil
 • fysisk aktivitet - jeg elsker min træning (i hvert fald følelsen bagefter)
 • glad mad - LCHF-kost er bare fyldt med dejlige farver og FEDT
 • jer - alle mine dejlige læsere her på bloggen og nu også følgere på #insta
 • selvforkælelse, gaver - burde vist snart købe noget til mig selv
 • opladning i eget selskab med en god bog (vel at mærke uden tankemylder)
 • levende lys og friske blomster i den mørke tid
 • rejser/ oplevelser - den(?), der blev sparet op til gennem hele 2012 må vist snart på tegnebrættet
 • etc.
Ovenstående må nu i fokus. Jeg kunne måske lære at meditere? Jeg trænger i hvert fald til indre ro og balance og der kunne meditation være et værktøj. Siden sidst i november har jeg flittigt benyttet mig af Jon Gabriels aften-visualisering og måske det nu er tid til at udbygge med noget mere selvterapi (læs: Charlotte har tidligere anbefalet disse cd'er). Eller det er måske tid til en gang BodySDS igen...
Jeg modtager gerne dine energigivende råd...

Har du også nogen gange lyst til at være ubekymret barn igen?
Er du opmærksom på, hvad der henholdsvis dræner eller giver dig energi?

Edited 10.01.12

10 kommentarer:

 1. Jeg sender dig en stor virtuel krammer!

  (Jeg vil gerne give dig en uddybende kommentar, men det må desværre blive senere)

  Stor krammer og den bedste karma i din retning søde sveske (-:

  Kærlig hilsen. Maria

  SvarSlet
 2. Jeg sender ig en str krammer!!!

  Jeg er alt for træt i aften til at skrive noget klogt ( har været afsted på efteruddannelse og møde- stod op kl.5.30 tog afsted kl. 7 og kom jeg kl 18 så jeg er ved at segne af træthed.

  men vender tilbage søde Sveske

  SvarSlet
 3. Kære frk. sveske.
  Jeg læser ofte med hos dig, men kommenterer knapt så ofte. Og egentligt læser jeg ikke ret tit folks personlige indlæg, men du ramte mig fra første sætning. Jeg har idag haft det på PRÆCIS samme måde - kan ikke overskue at være voksen, at skulle have ansvaret for at tingene fungerer og udføre de kedelige pligter, som også hører med til livet. Jeg ved ikke hvorfor, men netop idag slog det mig også, at det kunne være rart bare at være barn og komme hjem fra skole, smide tasken og løbe ud og lege og komme hjem til aftensmad, som blev sat på bordet. Måske har det noget at gøre med, at man (du, jeg) er typen, som ellers gerne vil gøre tingene korrekt i alle henseende.
  Det lyder virkelig hårdt med en kæreste, som er væk i fire uger ad gangen, og også med boligsituationen, som virker alt for permanent. Nogle gange synes jeg bare, at det eneste der virker når man er nede, er at acceptere følelserne og "være i det" - velvidende, at man jo på et tidspunkt igen nok skal få energi og overskud til at klare ærterne. Men at det lige nu er helt okay, at man synes verden er en stor sort sky. At flygte fra det og spille tapper har ihvertfald aldrig hjulpet mig, selvom det ofte har været den maske, jeg har taget på.
  Nå, nu blev det langt - ville bare sige at jeg forstår hvad du mener, og at jeg er glad og imponeret over din åbenhed, for det er vejen frem!
  Alt godt herfra.
  KH Maiken

  SvarSlet
 4. Her, fra mig til dig: http://www.hjemmehosxenia.dk/wp-content/uploads/2013/01/Virtuelt-kram.jpg

  Og så har jeg desuden også tit som dig. Det ville sgu ofte bare være nemmere, hvis der var nogen andre der stod for alt det med at være voksen og ansvarlig. Men sådan leger vi jo desværre ikke :(

  Håber at du kommer i bedre humør snart! :)

  SvarSlet
 5. Du får lige en kæmpe krammer her fra Sveske.
  Det er da også bare super mange dumme ting der har hobet sig op - og hvor er det surt at hr. kæreste endda ikke kan være hjemme, når der er brug for det. Øv!
  Men jeg tror virkelig, at du har nogle ting, du skal have gjort op med sig selv - det trælse job og den trælse lejlighed forsvinder ikke af sig selv. Der skal gøres noget aktivt - men det er skide svært ikke? For hvem opsiger lige sit job, i en tid med rekordmange arbejdsløse? Og hvordan vil omverdenen reagere på det?

  Jeg tror det ville være en super god ide at begynde at meditere lidt. Bare ti minutter om dagen. Jeg ved ikke om du har spotify? Men der ligger i hvert fald en masse god meditationsmusik inde, som jeg bruger. Jeg tror både det vil lette lidt på dine bekymringer, men også lade dig komme ind til kernen af dig selv, og det vil gøre det nemmere for dig, at træffe de rigtige beslutninger for dig :-)

  Jeg håber du snart får det bedre, og at det hele falder på plads for dig søde Sveske!

  SvarSlet
 6. Kære alle I fantastiske læsere,
  Det varmer godt nok med alle de virtuelle krammere. Jeg var i tvivl om indlægget skulle udgives, men det gjorde mig godt at lave øvelsen - at skrive det ned.
  Der skal helt sikkert arbejdes for at skære ned på de ting der dræner mig. Boligen er allerede et fælles projekt for os. Min jobsituation er det værre med, for jeg ved i virkeligheden ikke, hvad jeg gerne vil leve af, det er frustrerende også med til, at jeg bliver drænet.
  @Maiken: jeg forsøger virkelig at være i det. Mærke følelsen - ikke mindst ved at gøre de givende ting.
  Rart at vide, at jeg ikke er helt alene om at blive ramt af de her følelser. Mit til tider selvdestruktive tanke kan da hurtigt overbevise mig om, at det kun er mig, den er gal med.
  Endnu en gang tak for alle jeres tanker og kram - dem tager jeg med mig ud i tirsdagen.
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
 7. Også stort kram fra mig, for jeg ved ved gud godt, hvordan du har det. Jeg brugte jo den første halvdel af sidste år på at tage tilløb til at ændre nogle ting drastisk i mit liv. Og selvom jeg ikke vidste, hvor det bar hen, tog jeg, som du ved, alligevel springet og sagde mit faste job op.

  En god øvelse, synes jeg, er at spørge sig selv: Behøver jeg det job? Og hvis ja, er det så af økonomiske årsager, eller er det, fordi din stemme indeni fortæller dig, at "man skal" have et job.

  Og så er det også en hjælp at prøve at besvare spørgsmålet: Hvad ville jeg gøre, hvis jeg ikke var bange?

  Nogle gange viser ting sig at være helt simple og ligetil.

  Kram herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære søde Jane,
   Dejligt med endnu et kram. Ja, der er mange overvejelser i gang og jeg tager 'situationen' alvorligt. Det er ikke for sjov, ar de ting dræner mig - det er i hvert fald ikke en tilstand, jeg vil blive i!
   Min proces er i hvert fald sat i gang for at fortsætte.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 8. Jeg kender det alt for godt. Sådanne tanker har jeg virkelig også alt alt for mange af. Pas på dig selv og husk, at din kropssignaler (inkl tristhed/humørsving, etc) er tegn, så man skal tage alvorligt. Jeg har guidede meditationer som hjælper mig til at få lidt ro på tankerne. Bogen ink. lydfiler med korte meditationsøvelser kan du se her:

  http://www.saxo.com/dk/meditation-for-alle_ingrid-ortmann_indbundet_9788763810241

  Kender du bogen "kvinde, krop og sundhed"? Her kan du få en guide til kosttilskud og vitaminer og mineraler. Fantastisk opslagsværk, der har hjulpet mig en del med info om de mest alm. kvindesygdomme samt et overblik over vitaminer og mineraler, som er gode og vigtige til kroppens naturlige funktioner. For mig har B-vitamin tilskud hjulpet helt vildt mod PMS. Jeg anvender dem fra Solaray, der hedder B-vitamin Stress.

  Sender dig god karma og positive tanker. Skriv tingene ned, prioriter og ta en til ad gangen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marian,
   Tak for din hilsen inklusiv god karma.
   Jeg tager alle følelser og tanker til mig og der skal ryddes ud i de faktorer, som dræner mig.
   Jeg skal helt sikkert have luret på dit link til meditation. Mht. kosttilskud, så er de vist helt optimeret i samarbejde med Frede Damgard - jeg tager både Multi-B og B6 mod netop PMS og Rosenrod til at give humøret et løft.
   KH
   - frk. sveske

   Slet