torsdag den 3. januar 2013

madbudget december 2012

 (beklager billedets kvalitet)

Puha...! December er dyr(!) - og det gælder ikke kun på gavebudget, men også madbudgettet hjemme hos os har lidt under julens ekstra indkøb. Det er især på diverse og nuts&oils-andelene, at det har kostet dyrt. Her indgår nemlig mange af specialvarerne (fx mandelmel, kokosfiber, kokosolie, diverse nøddesmør og chokolade!) indkøbt i helsekosten til at lave nogle af alle de mange lidt sundere julelækkerier, som jeg har delt med jer herinde i løbet af måneden. Det er dog langt fra brugt i bund, men jeg ville være sikker på, at der var til diverse opskrifter (læs: hvis lysten skulle melde sig) i skabene. Lageret var nemlig en smule tyndt op til juleferien, men her på den anden side, er der vist heller ikke noget, jeg mangler på den front. Der er dermed basis for en sparemåned her i starten af det nye år.
Mejeri-andelen er også en smule højere i december end i november, da der er gået en del æg til diverse brøderstatninger - desuden har jeg nok forkælet mig selv med osten - både med og uden ko, creme fraiche og SMØR (læs: var der nogen, som viskede mælkefri-periode i min øresnegl... det er vist tiltrængt igen). Dog er mejeri-andelen generelt faldende sammenlignet med måneder midt på året.
Grønt-andelen er nogenlunde status quo, da den fortsat står på diverse kål, som giver tilbehør til flere måltider... Den burde nok være gået lidt op, da vi har været to i hustanden cirka en tredjedel af måneden, men i den anden vægtskål ligger mad ude i forbindelse med julen. Det er klart målet, at frugt&grønt tager noget af andelen fra nuts&oils og diverse hen over de kommende måneder.
Kød-andelen er, trods indkøb af store lækre bøffer til nytår og ekstra meget kylling til kæresten, cirka den samme som i november, men det er beløbet jo så ikke - 754 kr. i december mod 474 kr. i november... bum bum. Jeg går efter at bringe det samlede beløb ned omkring de 2.500 kr. igen for januar-måned.

Øko-andelen for denne måned har været høj og det i sidste ende også medvirkende til månedens noget højere samlede forbrug. Det er dog med stor fornøjelse, at jeg kan fortælle, at øko-andelen for december landede på hele 40 % og dermed godt på den anden side af de 25 %, som er mit mål (læs: det er dog netop det prioriterede indkøb af økologi, som kan give anledning til lidt diskussion herhjemme - jeg må bevise, at jeg kan spare og gøre plads til økologien. Det er nemlig et madvalg, som gør mig glad).
På lørdag er der endnu en gang 25 % rabat på de økologiske varer i føtex. Det har jeg helt sikkert tænkt mig at benytte mig af endnu en gang. Det må også snart være tid til en kasse fra aarstiderne.com igen.

Det samlede forbrug for december landede på kr. 3.628,50.


P.S. Jeg satser lidt på at lave en opsamling for hele året (selv om januar 2012 dog mangler) i den nærmeste fremtid, når jeg lige finder tiden til at pusle lidt med excel.

4 kommentarer:

 1. December har også været en dyr, dyr måned herhjemme, så vi er også gået i spare mode. Tror jeg vil prøve at samle boner i denne måned og få et overblik ligesom dig :-)
  Tak for tippet med Føtex, så må jeg der forbi på lørdag! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vikki,
   God plan at få et overblik med bonnerne. Det kan jeg nærmest ikke undvære efterhånden. Håber godt nok det lykkedes at holde den nede i januar. Jeg skal helt sikkert også udnytte rabatten i føtex på lørdag. Der gælder det så lige om at mestre begrænsningens kunst.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Vi kunne nemlig rigtig godt bruge et overblik herhjemme! Vi har endnu ikke handlet ind i 2013, så jeg kan jo passende begynde i morgen med at samle bonner! :-)
  Uha ja, man kan nemt blive lidt over-ivrig med alle de lækre øko varer på tilbud - især nødderne skal jeg vist huske at begrænse mig med ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er fan af et godt overblik - er vist lidt en systemfreak på det punkt.
   Bestemt, det er bare så skønt at få fyldt op, men der skal jo ikke være mere end man får brugt.
   Go' fredag.
   KH
   - frk. sveske

   Slet