tirsdag den 1. januar 2013

nytårsmenu for to

hovedret:
entrecote fra slagteren med bearnaisedip, bagte peberfrugter med timian & citron 
og smørstegte grønne asparges

dessert:
chokoladekage af bare fire ingredienser, hjemmelavet vanilleflødeis med sukkerfri hindbærcoulis

kl. 00.00:
hjemmelavet bounty, syndige nougatbider, rester af julens konfekt 
og bagerens kransekage til kæresten

Kæresten og jeg havde en rigtig dejlig aften i går. Vi var hjemme, lavede lækker mad og så en god film. Da ingen af os drikker alkohol er der ingen hovedpine i dag, dejligt.
Menuen blev lavet på dagen, da vi ikke helt vidste, hvor vi skulle fejre nytåret, men i sidste ende blev turen til Aalborg for lang og menuen blev som det fremgår af billederne - lækker mad!
Til hovedretten forsøgte vi os med en debut på hjemmelavet bearnaise, men den gik i vasken og det blev i stedet plan B - bearnaisedippen. Men det er ikke sidste gang, vi eksperimenterer med den hjemmelavede, for det skulle jo ikke være så svært og halvvejs, så den da også ud til at lykkedes. Selv om det ikke blev til hjemmelavet bearnaisesovs, så blev det en skøn hovedret. Entrecoten fra byens slagter var dejlig mør og havde en rigtig god smag. Dejligt med en god gang oksekød på menuen.
Desserten var mit værk, som blev påbegyndt om eftermiddagen ved at smide en gang hjemmelavet vanilleflødeis på frost og dertil kogt en gang hindbærcoulis, som passer perfekt til den cremede flødeis og tunge chokoladekage. Kagen bagte jeg først hjemme retterne, så vi fik den helt lun fra ovnen. Jeg skal nok dele lidt opskrifter snarest.
Til midnat stod den på 'søde' sager, hvor jeg til dagens anledning lige nåede at lave en gang bounty og nougat.
Jeg satser på, at resterne udryddes i dag, så jeg igen er klar til hverdagen med fokus på det grønne. I morgen går turen i hvert fald igen på arbejde...

 Jeg håber, du også kom godt ind i det nye år.

Godt Nytår!

4 kommentarer:

 1. Hvor ser det dejligt ud!
  Vi havde købt oksemørbrad fra Bilka og det var overraskende godt, og helt utrolig mørt - der er altså ikke noget som et godt stykker oksekød :-)
  Prøvede I at blende bearnaisen? Det er nemlig den version vi laver herhjemme når det er på menuen, og det lykkes altid :-)
  Rigtig godt nytår Sveske - jeg misunder dig din mangel på hovedpine ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vikki,
   Godt nytår.
   Det var rigtig lækker mad. Vi forsøgte os med stavblenderen til bearnaisen, men tror, at det var temperaturen, som ødelagde den. Vi har ikke opgivet.
   God aften.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Sikke en lækker nytårsmenu :-)
  Jeg er også fuldstændig vild med Janes sukkerfri Bpunty (og Snickers). Dog tilsætter jeg oftest en smule sød, da jeg ikke synes, at Sukrinen søder helt nok.
  Rigtig godt nytår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Rigtig Godt Nytår til dig.
   Så er vi to. Jeg havde desværre ikke peanutbutter nok til en gang snickers, så det blev de syndige nougatbider i stedet.
   KH
   - frk. sveske

   Slet