fredag den 25. januar 2013

mission 'stabilt blodsukker' dag 1


morgenmad:
meatza & grøn smoothie

formiddagssnack:
5 valnødder

frokost:
(+ ½ avocado) og hjemmerørt remoulade

aftensmad for to:
endnu en gang kyllingedeller (læs: ja, der har jeg vist en favorit), squash-spaghetti med ristede
pinjekerner og lidt revet manchego, rødkålssalat med hindbærvinaigrette og chilimayo
(NB! Jeg spiste endnu en portion cirka magen til den på billedet)

aftensnack (i anledningen af gæst):
2 stk. hjemmelavet bounty, 2 stk. chokoladetrøfler &
1 stk. paleo banana bread cookie

Som skrevet i min sidste trænings-update, så har min kost været præget af lidt humørsvigninger - skyldneren er uden tvivl ustabilt blodsukker. Derfor valgte jeg i går at komme andre boller på suppen og dele dem med jer. Jeg har hele tiden været rigtig glad for LCHF-kosten i forhold til at stabilisere mit blodsukker - men jeg kan også mærke at kommer jeg lidt af kurs - får ikke spist nok, får spist for meget af det mindre sunde etc. - så kommer konsekvensen med det samme.

de grønne smoothies
I forbindelse med, at jeg har forsøgt at tage de grønne smoothies ind i min kost - primært i forbindelse med min morgenmad, har jeg oplevet en større sult. Jeg kunne ikke helt regne årsagen ud, men søgte råd hos Tatjana og Ditte, som har været mine inspirationskilder (sammen med alle de lækre billeder på instagram) til at afprøve de grønne smoothies. Tatjana gjorde mig opmærksom på, at de jo indeholder en del kulhydrater, som kan påvirke mit blodsukker, hvis jeg er meget sensitiv (læs: det er jeg vist?). Ditte oplyste mig om, at det kan være tegn på, at min krop tager rigtig godt imod alle de gode egenskaber som smoothien har for fordøjelsen (læs: spinat & grøn the, som er nogle af mine faste ingredienser, kan være slimløsnende). En anden pointe fra Dittes hånd var, at jeg måske ganske enkelt ikke får nok brændstof og derfor bliver sulten.

fedt & proteiner på menuen
Fedt mætter godt, men det gør protein også - derfor har jeg skruet op for mit indtag af især sidstnævnte og faktisk inviteret kød og kylling ind i min morgenmad. Min første meatza blev dermed indtaget som morgenmad - i selskab med en grøn smoothie. Meatzaen var klart med til at øge min mæthed. Dog var jeg nødsaget til at springe til mine reserve-nødder om formiddagen, for at holde blodsukkeret stabilt. Til frokost blev der fyldt godt på med proteiner, grønt og fedt - dermed var jeg veltilfreds til eftermiddagens træning og madlavning til besøg af min uundværlige veninde. Menuen var holdt simpel og meget hverdagsagtig, men hold nu op - den blev taget godt imod. Dejligt at kunne dele lidt ud af al min mad-nysgerrighed.
Senere på aftenen blev der også serveret sundere snack - hjemmelavt bounty, tredobbelte chokoladetrøfler og paleo banana bread cookies - som var et HIT og hendes største fødselsdagsønske, når hun fylder 30 år her senere på foråret. Sikke en cadeau. Den aftensnack havde jeg sprunget over, hvis der ikke havde været besøg, blodsukkerudsvinget blev da begrænset med hjemmelavede snacks.
Fedt og olieshot er altid blevet nævnt i forbindelse med den 'akutte' sukkertrang - det tip har jeg endnu ikke taget til mig (læs: ud over min Udo's Choice om morgenen), men det skal helt sikkert forsøges. Ellers har jeg lukket nødderne lidt ind igen som små snacks til blodsukkeret - de indeholder en del kulhydrater, som nemt kan komme til at påvirke mit ønske om vægtregulering negativt, hvis jeg ikke er obs(!) på mængderne.

Det var lige en start på min mission for den kommende tid - håber I vil læse med, da jeg vil forsøge at dele min erfaringer med jer derude. Er måske ikke den eneste, der prøver at løse koden til stabilt blodsukker, øget mæthed og samtidig vægtregulering.

Dine input og erfaringer modtager jeg også meget gerne ;-)

God aften!


7 kommentarer:

 1. Hej sveske. Hvilken blender bruger du og hvad har du blander i smoothien? Ser virkelig lækkert ud :)
  Mvh Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine,
   Jeg har denne blender: http://www.wupti.com/Produkter/Husholdning/Koekkenudstyr/Husholdning/Koekkenudstyr/161875/Philips-HR2094-Blender.html, som jeg er ret glad for. Den har en smoothie-funktion som gør den konsistensens dejlig cremet.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Du gør dig nogle gode reflektioner over påvirkningen af dit blodsukker, mæthed og trivsel. JEg tror, du nok skal knække nødden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stella,
   Ja, det er lige det med at tillade sig selv at mærke sin krop, hvad kosten gør ved den etc.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Elsker de her indlæg, for det ligner mig SÅ meget :-)
  Som du selv skriver, så er fedt og olieshots gode når sukkertrangen melder sig. Jeg tager gerne en kop the med en tsk kokosolie. I starten skulle jeg lige vænne mg til det, men nu synes jeg det smager SKØNT :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej frusb,
   Dejligt at høre, du er glad for indlæggene med min maddagbog - set hjælper mig til at finde 'fælderne'.
   Jeg har også tidligere eksperimenteret med kokosolie i theen, det er bestemt noget, jeg skal prøve med igen. Smagen er i hvert fald ikke en hindring.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Jeg har benyttet mig om den såkaldte KitchenAid Blender, som jeg har været urolig glad for.

  http://frituregryde.dk/kitchenaid-blender-becl4

  SvarSlet