mandag den 2. april 2012

salat med smagen af forår + kyllingedeller




Kukkassen fra Aarstiderne, som vi modtog i fredags, indeholdt ovenstående lækre 'krølsalat' og super flotte avocado. De lækre råvarer blev i dag til en salat inspireret af denne hos cphfoodie.com. Vi fik salaten som tilbehør til en gang kyllingedeller med squash og soltørrede tomater efter Valdemarsro's opskrift. To lækre og forårsagtige opskrifter (selv om vejret ikke helt er med os).
I skal selvfølgelig ikke snydes for opskrifterne, som jeg lavede dem.

grøn forårssalat med Meyers fanske dressing

½ stort hoved krølsalat
1 stor avocado
1 lille håndfuld pinjekerner
2 håndfulde brødcroutoner (hjemmelavet af daggammelt brød, olie, timian og rosmarin)
revet parmesan

dressing:
2 past. æggehvider
½ spsk dijonsennep
2 spsk æbleeddike
½ tsk Sukrin
salt, peber
1 dl olivenolie
evt. en knivspids finthakket hvidløg

fremgangsmåde:
1) Rist pinjekerner på en tør, varm pande til de får farve og dufter.
2) Vask salaten grundigt og lad dryppe af på et rent viskestykke, inden det rives i grove stykker.
3) Skær avocadoen i tern og vend den i salaten.
4) Dressingen: Pisk æggeblommer, sennep, eddike, salt og Sukrin sammen. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, mens der piskes. Smag til med salt, peber og Sukrin.
5) Vend dressing, croutoner og pinjekerner i salaten. Riv parmesan over salaten tilsidst*.

*Kom ikke i skålen, da kæresten helst er foruden parmesan (der går han glip af noget).


saftige kyllingedeller med squash & soltørrede tomater

400 g kyllingfilet
½ revet squash
1 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk hakket soltørrede tomater
timian
salt, peber

fremgangsmåde:
1) Hak kylling, løg og hvidløg i minihakker eller foodprocessor. Kom i en skål.
2) Riv squash og hak de soltørrede tomater - rør i kyllingefarsen sammen med timian, salt og peber.
3) Lad evt. farsen hvile på kål i en halv times tid, inden dellerne steges** på en varm pande i kokosolie.

**Jeg brunede mine kort på begge sider og kom dem i et ildfast fad og 5-10 min. i ovnen ved 200 grader til de var gennemstegt.




2 kommentarer:

  1. Uhmm, hvor ser det godt ud og den dressing må jeg have afprøvet :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birthe,
      Det kan du roligt gøre. Jeg og kæresten var skeptisk, men på salaten fungerede den virkelig godt!
      - frk. sveske

      Slet