fredag den 20. april 2012

røde hjerter aka rødbedemuffins


I går eftermiddag fik jeg eksperimenteret lidt i bagehjørnet og det blev til disse rødbedemuffins fyldt med lækkerier. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift hos Texanerin Baking, men hendes opskrift er med korn, så jeg måtte være kreativ.
Desuden brugte jeg rødbeder i stedet for gulerødder, da jeg har nogle på lager, som skal bruges. Jeg skal ikke kunne sige, om de er skyld i den lidt 'skarpe' eftersmag eller om det er sødemidlerne eller måske en kombination. MEN de er dejlig svampede, fugtige og smager som chokolademuffins.
Det fungerede i hvert fald fint at skifte fuldkornsmelet ud med 2/3 mandelmel og 1/3 kokosmel af den fiberrige slags. I får opskriften, som jeg lavede dem her.

rødebedemuffins
(12 store muffins)

det tørre:
100 g mandelmel (købe, uden skal)
50 g fiberrigt kokosmel
30 g kakao
2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1-2 tsk kanel
2 tsk vanillepulver
1/4 tsk salt

det våde:
2 æg
sødemiddel svarende til 150 g honning - jeg brugte: 50 g Sukrin+, 50 g Sukrin og 3 spsk agavesirup
½ dl olie
200 g usødet æblemos
200 g revet rødbede*

fyld:**
lille håndfuld cacao nibs
lille håndfuld grofthakkede pecannødder
ca. 50 g grofthakket chokolade uden tilsat sukker

*jeg rev mine groft, men havde jeg en foodprocessor ville jeg bruge det fine rivejern - bare ikke nemt i hånden, da de er noget grovere end fx gulerødder.
**brug de lækkerier du har på lager.

fremgangsmåde:
1) Bland de tørre i en skål.
2) Pisk æggene med sødemiddel i en anden skål.
3) Rør de øvrige våde ingredienser i æggene sammen med de tørre.
4) Tilsæt til sidst fyldet.
5) Fordel dejen i 12 store muffinsforme - gerne i silikone.
6) Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 20 min.(afhængig af størrelsen)


4 kommentarer:

  1. Jeg så en opskift den anden dag, ja faktisk i go' morgen danmark. Chokolade muffins uden mel, men med sorte bønner.. :) Ville bare lige gi' tippet videre.
    Har snart gennemføret min 1 dag uden korn og sukker. Det er faktisk gået okay, bedre end forventet:) Det sværeste er nok, at finde "tilliden" til, at det faktisk er okay, at spise fedt. Det synes jeg er svært!
    Fik også lidt bagt de knækbrød som du også har bagt, de smager godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maja,
      Den opskrift har jeg også i gemmerne ;-) men ellers tak for tippet.
      Sådan, nu er du i gang. Jeg kan godt forstå, det er lidt svært det med fedtet - jeg er vild med det, da det holder mig mæt helt anderledes end kornet.
      Ja, de er gode! Min portion er væk, så skal vist have laget en ny omgang i weekenden.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Super lækker opskrift! Jeg bagte kagerne her forleden dag, og jeg bruge steviasweet som sødemiddel - kan varmt anbefales, hvis man er diabetiker som jeg. De smagte simpelthen himmelsk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia,
      Skønt - må have stevia næste gang, der skal købes sødemiddel.
      Brugte du ellers 'min' opskrift?
      - frk. sveske

      Slet