lørdag den 5. november 2011

morgenens skål

272 kcal - 31 % protein, 40 % kulhydrat og 29 % fedt

Jeg har længe haft to granatæbler liggende i køleskabet, så til morgen røg halvdelen af det ene i morgenskålen.

skyr med brombær & granatæble

150 g skyr
50 g brombær (optøede)
50 g granatæble
20 g crunchy nøddedrys
evt. flydende sødemiddel
Hvad fik du til morgenmad?

5 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER simpelthen bare granatæbler. Er lidt bange for at jeg for alt for mange af de små skønheder lige for tiden (hvis det overhovedet kan lade sig gøre at få for mange! ;D). Spiser dem næsten hver morgen enten drysset over en skål soya yogurt m. bær og hjemmelavet müsli, ellers ovenpå havregrød (det er rigtig lækkert. To gode kombinationer med havregrød er ovnbagte æblestykker vendt i kanel + granatæbler, eller en god sød ananas + granatæbler). Din blanding med brombær ser også rigitg god ud. Tror måske jeg skal få fat i nogle brombær i stedet for at blive ved med at betale overpris for hindbær og blåbær som alligevel ikke holder så længe nu når det er ved at blive vinter :)

  xxoo,
  Amelia

  SvarSlet
 2. Hej Amelia,
  Granatæbler er også bare gode i alle mulige kombinationer. Jeg er dog ikke så god til at få dem brugt til hverdag, da det typisk skal går lidt stærkt og det jo lige kræver lidt arbejde at få kernerne fri. Jeg svæger nok til frossen frugt, da det er nemt lige at tage op og nyde med en lækker omgang skyr og min crunchy nøddedrys (http://frksveske.blogspot.com/2011/06/crunchy-nddedrys.html), som jeg nødig til undvære.
  - frk. sveske

  SvarSlet
 3. Eni; det kan være ret besværligt. Jeg gør dog det, enten en eftermiddag/ aften hvor jeg har tid eller bare en morgen når jeg alligevel bruger granatæble, at jeg "tømmer" hele æblet for kerner og opbevarer det i en plastikbøtte i køleskabet. Det holder sig lige så fint som hvis man lod kernerne blive i granattæblet. Og så er det jo bare at hælde et par skefulde udover yogurt osv. om morgenen, så går det lynstærkt ;)

  SvarSlet
 4. Det har jeg også tænkt, jeg kunne gøre, men var bange for, de blev tørre og kedelige. Det gør jeg helt sikkert næste gang, da jeg synes, de er et hit som morgendrys på min skyr ;-) Tak for tippet.
  - frk. sveske

  SvarSlet
 5. Det var da så lidt :D Synes overhovedet ikke at de bliver tørre eller mister smag. Har kun oplevet at det skete en gang, men der havde de også stået i næsten enn uge (+ granatæblet var lidt gammelt i forvejen ;)

  SvarSlet