tirsdag den 8. november 2011

chokoladekugler


Apropos mine 'søde' er erstatninger, så lavede jeg i søndags disse herlige kakaokugler fra Birgitte Nymann's 'FLAD MAVE for altid - så enkelt er det'. De minder lidt om de raw brownie balls, jeg har lavet tidligere. I skal dog lige have den helt rigtige Nymann-opskrift her på bloggen - det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg laver dem. De bliver nok en del af min julekonfekt i år, sammen med lakridskuglerne, som laves efter samme opskrift minus kakaoen og med drys af lakridsrodspulver - se opskriften her.

chokoladekugler
(15-20 stk.)

125 g mandler
75 g tørrede dadler
1 spsk. kokosolie
1 knsp. vanillepulver
1-2 spsk. kakaopulver
25 g kokosmel (jeg brugte langt mindre)

fremgangsmåde*:
1) Hak mandlerne i en minihakker til det er groft mel og hæld melet i en skål.
2) Purér dadlerne med kokosolien i minihakkeren.
3) Bland daddelmassen sammen med vanillepulver og kakao (start med 1 spsk. og tilsæt mere efter smag) i mandelmelet. Massen æltes nemmest til en ensartet masse med fingrene.
4) Tril massen til kugler i mundrette størrelser og vend dem i kokosmelet.
5) Sæt kuglerne på køl min. 1 time før du går ombord - det er svært! I know.

(*hvis du ikke har en foodprocessor, har jeg nemlig ikke. Har du en skal alle ingredienser minus kokos blot køres til en ensartet masse)

Kuglerne obevares på køl eller frost. Jeg har altid mine i fryseren og tager dem så bare ud, når lækkersulten melder sig.

Størstedelen af min portion blev til en lille værtindegave, da jeg besøgte min dejlige veninde og hendes lille Benjamin på snart 5 måneder i går aftes. Opbevaringen på køl forklarer duggen (som jeg forsøgte at fjerne, men uden held) på glasset...

6 kommentarer:

 1. Det er altså bare mums(!) sådan nogle kugler. Elsker at man kan variere dem ud i en uendelighed. Dog laver jeg altid en blanding af 2/3 cashewnødder og 1/3 mandler men måske jeg skulle prøve "kun" med mandler... Er det bevidst valg at du kun bruger mandler eller er det bare det du nu engang har på lager? ;)

  SvarSlet
 2. De er nemlig bare mums! Jeg skal helt sikkert også have lavet flere spændende smagsvarianter her til jul. De er bare rigtig gode til den søde tand uden det går alvorligt ud over blodsukkeret.
  Nej, jeg bruger bare typisk mandler, fordi de er de billigste og altid er i mine køkkenskabe.
  - frk. sveske

  SvarSlet
 3. Ah, okay :)
  Har også set/ læst om nogle variationer med brunkagekrydderi (eller hvad det nu hedder ;) Dem tror jeg da ville være helt perfekt til julen! Det lyder som noget der enten bliver helt vildt godt eller meget klamt ;) men jeg tror da ihvertfald det er noget jeg skal prøve

  SvarSlet
 4. Hej igen,
  Det har jeg også godt set. Jeg bryder mig dog ikke lige om brunkager, men pebernødde-krydderi måske. Fantasien skal bruges. For de er og bliver altså bedre end de M&Ms, jeg er røget i her i weekenden :-S
  - frk. sveske

  SvarSlet
 5. De er helt fantastiske, 1000 tak for opskriften! Jeg tror ikke, min omgangskreds kender til, hvor godt sundt slik kan være, så der skal da gives nogle små gaver ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa,
   Selv tak ;-) Det glæder mig, at den har bragt lykke hos dig.
   Det skal jo være sjovt at være sund.
   - frk. sveske

   Slet