torsdag den 23. juni 2011

crunchy nøddedrys

Det færdige resultat. 25 g (3 spsk.) indeholder: 138 kcal - 12 % protein, 22 % kulhydrat og 66 % fedt


1) Nødder og mandler hakkes groft


2) Nødder, mandler, hørfrø og kanel ristes på panden

3) Sukrin tilsættes (bland godt)

4) Blandingen hældes i et fad eller på et stykke bagepapir til afkøling, når Sukrinen er smeltet

5) Nøddedrysset hældes i en lufttæt beholder, når den afkølet.

Drysset smager rigtig godt som drys på fromage frais, skyr, kvark el.lign. til morgenmad.

crunchy nøddedrys

100 g mandler
75 g cashewnødder
75 g hasselnødder
75 g hørfrø
2 tsk. kanel
40 g Sukrin* (kan sikkert sagtens erstattes med alm. sukker, men jeg bliver/er bare afhængig af det skidt :-/ )

Opskriften er fra 'Spis maven flad - Sådan gør du' af Charlotte Hartvig & Majbritt L. Engell.

*Sukrin: ligner sukker, men indeholder 0 kalorier. Købes i helsekost (dyrt, desværre).

9 kommentarer:

  1. Hej Sveske :-)
    Udbløder du hasselnødderne? Og hvis ikke, bliver de så ikke bitre? Eller modvirker sukrinen det? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vikki,
      Nej, det gør jeg ikke. Jeg synes ikke hasselnødder er specielt bitre. Valnødder udbløder jeg indimellem inden brug, da de kan være ret bitre, synes jeg.
      - frk. sveske

      Slet
    2. Tak for dit hurtige svar! Jeg har netop prøvet at lave den, og den er super god - og du har ret, hasselnøddernes bitterhed betyder intet her - synes nogen gange det bliver lidt for markant :-) Tak for en god opskrift, den er guld værd! :-)

      Slet
    3. Hej igen Vikki,
      Det glæder mig at crunchen faldt i din smag. Det er godt nok længe siden, jeg har lavet det. Men nu hvor mælkeprodukterne så småt er på vej ud (for en stund), har jeg ikke rigtig noget at drysse det på.
      Hvor bruger du crunchen?
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hej frk- sveske :-) gælder de 138 kcal for 25 g eller for pr. 100 g ? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Det er portionen på 25 g, som indeholder 138 kcal.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Tak for det hurtige svar :-)

    SvarSlet
  4. Åh det er verdens bedste drys til skyr! :P

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Det et godt nok længe siden, jeg har lavet den, men da jeg spise mælkeprodukt til morgen var den favoritten.
      KH
      - frk. sveske

      Slet