søndag den 1. marts 2015

3 lækre og sukkerfrie opskrifter til (graviditets-) cravings

Lige siden, min graviditet blev offentlig viden har flere spurgt til, hvilke sære spisevaner jeg så har fået. Mit største issue har faktisk helt fra begyndelsen været og er fortsat, at jeg ikke har den store lyst til proteiner - som I har kunne læse i mine ugentlige træningsopdateringer.

Derudover er det og har det været småt med særhederne - jeg havde i starten en periode med sygelig lyst til saltlakridser, altså dem med salt på og allerhelst søstjernerne fra bland-selv-slikket, som jeg måtte overgive mig til et par gange. Sukkerindtaget gjorde dog intet godt for hverken fysik eller mentalitet, så den craving måtte arbejdes ud af min gravide krop. Den proces hjalp fundet af rottelort på diverse sliklagre heldigvis godt på gled.

Når det er sagt, så er min søde tand blevet vækket til dåd. Det hænger nok især sammen med manglende proteinindtag og at jeg siden foråret sidste år har modereret mit indtag af fedt. Hvad skal så udgøre mit energiindtag? De lækre kulhydrater er selvfølgelig svaret. Her ville jeg ellers gerne berette om en glutenfri og grøn og rigtig-mad graviditet. Det er dog ikke tilfældet. Jeg er en sucker for croissanter og de er ikke glutenfri. Brød er også kommet på banen - heldigvis især min mors hjemmebagte rugbrød. Og når jeg nu ikke synes den tendens er det smarteste, er erstatningerne blevet de gluten- og sukkerfrie kager og snacks fra lowcarb-land.

Det er jo lige her og derfor, jeg gerne vil dele mine favoritter i den kategori med jer - flere af dem er allerede blevet produceret i mit køkken mere end én gang i løbet af de seneste måneder. Jeg er jo kun godt halvvejs i min graviditet, så det bliver nok ikke sidste gang.
En ting er sikkert, du behøver ikke være gravid for at finde tilfredsstillelse af den hule søde tand med disse opskrifter fra mit arkiv.


 
...enjoy!

2 kommentarer:

 1. Stort tillykke! Og tak for lækre opskrifter! Jeg har den vildeste snacktrang for tiden, så det er godt med opskrifter i ærmet til det liiige brænder på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Anna!
   Dejligt, du kan blive inspireret lidt. Jeg er især vild med de lækre cookies her - men det kræver sin kvinde at være tålmodig nok til at lade dem afkøle helt, så de bliver dejlig faste og næsten sprøde.
   God fornøjelse med opskrifterne.
   KH
   - frk. sveske

   Slet