søndag den 22. marts 2015

læsetips #3: 'Mission Sund' | opskrift på tomatrelishTilbage i december udkom Michelle Kristensens (MK) bog 'Mission Sund - 12 uger, 12 nye vaner'. Jeg har været så heldig at få den ind af døren for ganske nylig fra forlaget. 
Indrømmet på forhånd, så var jeg mest interesseret i opskrifterne i bogen, så det er klart dem jeg har hæftet mig ved, hvorfor I også skal have fornøjelsen af lidt lækkert tilbehør inspireret af Michelle Kristensen i dette indlæg.

Michelle Kristensen, 'Mission Sund - 12 uger, 12 nye vaner' (dec. 2014)

Bogen er virkelig lækker at få i hånden - en stor og tung indbundet fætter med et frisk billede af forfatteren på forsiden. Desuden er det rart med en titel, der opfordrer til sunde vaner og ikke lover vægttab på 12 kilo i løbet af 12 uger. Jeg fik i hvert fald et rigtig godt førstehåndsindtryk, da bogen landede i mine hænder.
Heldigvis lever indholdet op til det indtryk. MK præsenterer 12 sunde vaner, der hver indarbejdes over en uge. Hver uge har så sit eget kapitel, hvor ideen med den sunde vane forklares og følges op af lækre opskrifter og/ eller træningsprogram til at opnå en sundere livsstil. 
Hos mig glider ønsket om at følge selve missionen lidt i baggrunden til fordel for afprøvning af de lækre opskrifter, der langt hen ad vejen er palæo-/ LCHF-venlige, omend MK er ret begejstret for skyr. Som det fremgår af mit eksemplar, så er der sat en del post-its i bogen ved opskrifter til inspiration i mit køkken. Vil du også have ny inspiration ud i køkkenet uden sukker og mel, så er der god inspiration at hente i 'Mission Sund'.
 

Den første opskrift, der blev afprøvet hos mig, var lækker relish med tomat. Faktisk må det være min relish-debut, da jeg ikke har gjort meget i den slags hjemmelavet tilbehør. Tilfældet ville dog, at der var økologiske cherrytomater på tilbud i Netto og jeg synes, de er lidt triste i smagen på denne årstid. Derfor var det jo perfekt at fremhæve tomatsmagen med gode smagsgivere i en relish. 

Opskriften er nem at have med at gøre og resultatet er lækkert. Jeg har spist relishen til quinoadeller og til mine spejlæg om morgenen - se bare min brunchtallerken i går nedenfor.

tomatrelish med balsamico og fennikelfrø

(1 mellemstort glas)

3 spsk balsamico
½ tsk fennikelfrø
½ tsk korianderfrø (eller stødt koriander)
1 knivspids stødt chili
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
400 g cherrytomater
saft af ½ øko citron
salt+peber
evt. 1 tsk kokossukker eller anden sødning
evt. 100 g hakkede cornichoner

fremgangsmåde:
1) Kom balsamico, fennikel og koriander i en lille gryde og lad det koge op.
2) Hak løg og hvidløg fint og tilsæt til balsamicoblandingen.
3) Skær tomaterne i halve eller kvarte og kom dem i gryden.
4) Kog blandingen ved svag varme i ca. 10 min.
5) Smag din relish til med citronsaft, salt, peber og evt. sødning.
6) Kom relishen i et skoldet sylteglas med tætsluttende låg og opbevar på køl - den holder sig fint en uges tid (testet).
 

God læselyst og velbekomme!

Tak!
til Forlaget Lindhardt & Ringhof for sponsorat af et anmeldereksemplar - anmeldelsen er dog 100 % udtryk for min holdning til bogen.

2 kommentarer:

 1. Hej Frk. Sveske.
  Har du en mail jeg kan skrive til dig på i forbindelse med et tilbud om et samarbejde? De Bedste Hilsner Jonas

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonas,
   Du er velkommen til at sende mig en mail på: mizz_sunsweet(at)msn.com
   KH
   - frk. sveske

   Slet