torsdag den 2. oktober 2014

smuk lilla grød med blåbær & chokolade-surprise


Jeg beklager lige på forhånd den høje rate af grød-spam herinde, særligt over for de af jer, som kigger forbi på grund af LCHF-opskrifterne (læs: jeg håber, jeg er tilgivet). Havregrød er nemlig hverken kornfri eller lowcarb. Derimod er det rigtig god næring til kroppen og i særledeshed musklerne som en del af måltidet efter træning. Desuden så er jeg meget glad for, at have grød tilbage i min kost uden at opleve udsving i blodsukker og energiniveau.

Det er ikke fordi, der er noget revolutionerende gastronomi over sådan en portion havregrød, men dette indlæg er mest et tip til at peppe din grød lidt op. Og så har den virkelig en smuk farve, ikke? Jeg havde ægte økologiske blåbær på frost - og de farver altså rigtig meget og giver dermed en smuk lilla grød. Med en surprise af chokolade kan mange nok fristes - i hvert fald vil jeg gerne opfordre dig til at afprøve idéen, inden den afskrives.

havregrød med blåbær & chokolade-surprise

(1 port.)

1 dl glutenfri eller alm. havregryn
2 dl vand
en lille håndfuld ægte blåbær - gerne fra frost
et nip salt
1 æggehvide (kan udelades)
5 g mørk chokolade 85 %

topping - valgfri
banan i tern
cacao nibs

fremgangsmåde:
1) Kom havregyn, vand og blåbær i en lille kasserrolle og bring i kog ved jævn varme under omrøring.
2) Når grøden begynder at tykne tilsættes salt og evt. æggehvide.
3) Tag af varmen og hæld cirka halvdelen af grøden i en lille skål, læg et halvt stykke mørk chokolade på toppen, inden du hælder resten af grøden op/ over.
4) Top med valgfri topping eller spis grøden som den er.


...enjoy!

2 kommentarer:

  1. Det ser så lækkert ud ;-) Tak for skøn inspiration på bloggen!
    Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk <3

    SvarSlet
  2. Supersmuk grød - det er da en skøn måde at starte dagen på :-)

    SvarSlet