lørdag den 1. marts 2014

kålsalat med fennikel & granatæble


Med mere 'grønt på morgenmenuen' er der kommet godt gang i salatproduktionen hos mig. Det er sjældent efter en opskrift, men blot ud fra gode smagssammensætninger og indholdet i grøntsagsskuffen-køleskabet. Netop når det kommer til de grønne indkøb, prøver jeg på at tilføje nye ingredienser, selv om udvalget i supermarkederne er begrænset. Ikke desto mindre stødte jeg på økologisk fennikel forleden og jeg tror, det er første gang, jeg selv har købt sådan en. Men det må i den grad siges at være en fejl(!). Jeg elsker jo lakrids og hold nu op en lækker anis-smag som sådan en kan tilføje til salaten. Min Bilka måtte bare gerne udvide de økologiske udbud af grøntsager eller bare grøntsager generelt, så der kunne komme flere lækre 'nye' og spændende grøntsager på menuen.

I hvert fald opstod denne lækre salat med fennikel, da der skulle laves madpakker i denne uge, hvilket nogle af jer nok har set på #instagram @frksveske. Anissmagen fra fennikel sammen med de syrlige og kerner fra granatæblet i en syrlig-sød 'dressing' er en skøn kombination og så giver kål altså bare god mæthed. Prøv den - og lav gerne en stor portion, den holder sig nemlig fint et par dage på køl, hvis du ikke spiser op.

kålsalat med fennikel & granatæble
(1 stor skål)

1/2 ps snittet grønkål
1/6-1/4 fintsnittet rødkål (svarende til to store håndfulde)
1/2 fennikel
kernerne af 1/2 granatæble

'dressing'
saft af 1/2 stor citron
2-3 spsk olivenolie
salt
saft af 1/2 appelsin

fremgangsmåde:
1) Kom grønkålen i en skål sammen med citronsaft, olie og salt.
2) 'Massér' kålen til den bliver blødere og får en mørkere farve.
3) Snit rødkål og fennikel fint på mandolinjern.
4) Bland rødkål, fennikel og granatæblekerner i grønkålen sammen med appelsinsaft.
5) Servér salaten med det samme eller lad den gerne trække et par timer på køl - den er også god på dag to.



Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar