onsdag den 19. marts 2014

maddagbog no. 2: mættende LCHF

morgenmad (kl. 6.10):
feta-røræg, hapsere med agurk, remoulade og oksespegepølse
+ ekstra grønt som tilbehør
 
frokost (kl. 13.00):
fede kyllingedeller på grøntsagsfladbrød med mayo-/sennepsdip + grønt
 
aftensmad (kl. 19.00):
LCHF pasta med tomatsauce, fede kyllingedeller og grønt med pesto

Tirsdagens strikse LCHF-måltider så således ud. En stor morgenmad og alligevel oplevede jeg en lille sult op ad formiddagen, men ikke noget der udviklede sig til et hul i maven - det elsker jeg LCHF for. 
Frokosten i madpakken blev igen reddet af backup fra frokost aka kyllingedeller. Mellem min frokost og aftensmad ligger træning, så jeg blev altså virkelig sulten, inden maden var lavet. Derfor røg der lige en kvart æggemælk indenbords, som stod og fristede i køleskabet.
Ja, men du skal da spise dig mæt? tænker du måske. Det er også rigtig nok og jeg kan helt sikkert stadig regulere mit fedtindtag, men min erfaring er, at min appetit er større end mit energibehov (læs: hvilket også er blevet bekræftet af mine gener), så en lille sult vil næsten altid være der. Dog har jeg besluttet at mine træningsshakes kommer ind igen - måske endda sammen med post-workout carbsene i form af gulerødder ;)

Nu er onsdagen i gang - god onsdag til jer derude!

2 kommentarer:

 1. Det er altså nogle pænt lækre maddagbøger, du holder dig! Jeg elsker simpelthen, at 'læse over skulderen' og se hvad folk spiser.. :)

  Ja, det er også noget ved elsker ved LCHF, den gode mæthed. For første gang i umindelige tider, der oplevede jeg i fredags, at min mave begyndte at små-knurre under en forelæsning. Men der var der også gået 7-8 timer siden morgenmaden. Men jeg var jo ikke ved at dø eller noget. Den var sgu ikke gået før - der ville jeg slet ikke kunne have koncentreret mig! :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine,
   Ja, jeg valgte lige en uges marathon for at vende tilbage på den konto - så kunne jeg jo også lige holde mig selv i ørene med snackeriet og den strikse LCHF - win win situation.
   Jeg er også vild med mætheden, selv om den svinger meget hos mig. Nogle dage klarer jeg fint 6 timer på morgenmaden, andre dage er jeg sulten sulten efter 4 timer. Jeg tror dog, at det afhænger meget af aktivitetsnievau, stressniveau - og ja i sidste ende hormonniveau. Den mildere sult på LCHF er nemmere at tolerer end nærdøds-sulten (overdrivelse fremmer forståelsen).
   KH
   - frk. sveske

   Slet